Ventspils pilsētas pašvaldība šogad izmaksai pabalstu astoņiem Ventspils vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Ventspils pilsētas pašvaldības sniegto materiālo atbalstu skolas izlaidumam absolventi vai to likumiskie pārstāvji varēs saņemt no 27. maija līdz 28. jūnijam Sociālā dienesta kasēs. Tāpat pabalstu iespējams pārskaitīt uz saņēmēja bankas norēķinu kontu.

Pabalsts bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir 36 eiro, savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem – 43 eiro. Paredzēts, ka palīdzību šogad saņems 8 bērni un jaunieši, bet kopumā paredzēts izmaksāt 295 eiro.

Iesniedzot iesniegumu Sociālajā dienestā, pabalstu var pieprasīt jebkurš no bērna vecākiem vai aizbildnis, vai arī skolēns pats, ja viņš sasniedzis 18 gadu vecumu. Pabalsts tiek piešķirts vispārējo izglītības iestāžu absolventiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm līdz 20 gadu vecumam (ieskaitot) ar nosacījumu, ka skolēns nestrādā. Savukārt bāreņi no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm un bāreņi, kuriem piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss pabalstu var saņemt līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: