Sestdoen Ventspilī risināsies Latvijas BMX čempionāta otrais posms, bet pirms tā svinīgi tik atklāta jaunā trases servisa ēka.

Ventspilī BMX riteņbraukšana tiek attīstīta jau vairāk nekā desmit gadu garumā. Šeit atrodas ne vien āra trase, bet arī pagājušajā ziemā atklātā iekštelpu treniņtrase. BMX infrastruktūras attīstība sekmīgi turpinājusies arī tālāk, un neilgi pirms sacensību sākuma svinīgi tiks atklāta trases servisa ēka, kas nodrošinās lieliskus apstākļus treniņiem un sacensībām.

Jaunā BMX trases servisa ēka ir moduļu tipa, ēkā iekārtotas zēnu ģērbtuves ar 20 skapīšiem, meiteņu ģērbtuves ar 4 skapīšiem, kā arī tualetes un dušas. Ēka piemērota arī personām ar kustību traucējumiem. Servisa ēkā ir arī velosipēdu noliktava, trases inventāra uzglabāšanas telpa, kā arī remontu darbnīca un ēkas otrajā stāvā izvietota telpa tiesnešiem un treneriem. Ēkas būvniecības projekts realizēts par Izglītības un zinātnes ministrijas finansējumu, un būvniecības izmaksas ir 221 430 EUR

Septītajā BMX čempionāta sezonā iekļauti septiņi posmi. Pirmais no tiem ar jaunu sacensību rekordu norisinājās Jelgavā, bet pēc Ventspils posma sacensības notiks arī Mārupē, Burtnieku novadā, Madonā, Smiltenē un Rīgā. Savukārt Latvijas čempionāts nedēļu pirms Eiropas BMX čempionāta notiks Valmierā. Lai arī sacensības orientētas uz bērnu un jaunatnes grupu sportistiem, posmos startēs arī pieaugušo grupu pārstāji, tostarp Latvijas izlases braucēji. Svētdien no pulksten risināsies Ventspils kausa izcīņas sacensības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: