BK "Ventspils" basketbolisti Latvijas čempionāta fināla piektajā spēlē piedzīvoja vēl vienu zaudējumu savā laukumā, līdz ar to VEF svinēja uzvaru visu sērija 4:1 un sesto reizi triumfēja valsts čempionātā. 

Finālsērijas piekto spēli ar precīzu metienu iesāka "Ventspils" centrs Ronalds Zaķis. Rīdziniekiem vadībā izdevās izvirzīties ar Arta Ates trejaci, bet pretējā grozā tālmetieniem atbildēja RIhards Lomažs un Ārons Džonsons. Pirmā ceturkšņa vidu, triecot bumbu grozā no augšas, Osmans Dramē panāca kurzemniekiem labvēlīgo 11:5. Ventspilnieku lielākais pārsvars pirmajās desmit minūtēs sasniedza astoņu punktu vadību, bet pēdējos punktus ceturtdaļā guva Andrejs Gražulis, tādējādi nedaudz samazinot mājinieku pārsvaru - 17:11.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Ventspils" vairāk nekā trīs ar pusi minūtes nespēja gūt punktus, kamēr rīdzinieki šajā laikā sakrāja deviņus punktus, pārņemot mača vadību ar 20:17. Liela daļa rīdzinieku punktu nāca no tālās distances, ar trejačiem izceļoties gan Gražulim, gan Glenam Kouzijam, gan Atem. Taču kurzemnieki provocēja pretiniekus uz noteikumu pārkāpumiem, spējot turēties līdzi rezultātā ar soda metieniem. Taču pašās puslaika beigās Artūrs Ausējs raidīja grozā tālmetienu, kamēr Mārča Vītola trejacis izvēlās no groza stīpas. Duncīti ventspilniekiem iedūra vēl viens Ausēja tālmetiens, taču līdz ar puslaika beigu signālu arī Ingus Jakovičs sarežģītā situācijā guva trīs punktus. Ejot pārtraukumā, "Ventspils" basketbolisti bija iedzinējos ar 30:40.

Otrā puslaika sākumā Zaķis ar bumbas triecienu grozā no augšas spārnoja ventspilniekus pakaļdzīšanās noorganizēšanai. Pats Zaķis arī pietuvoja kurzemniekus līdz trīs punktu atstatumam, bet bremzes mājinieku izrāvienam piespieda Džabrils Durems ar precīzu trīs punktu metienu. Mājinieku rindās Vītols ar vairākām rezultatīvām darbībām centās pārņemt ventspilniekiem vadību, taču rīdzinieku sastāvā rezultatīvi tikpat bieži izdevās atbildēt Gražulim, tādējādi saglabājot vadību VEF komandai. Trīs minūtes līdz trešā perioda izskaņai Durems ar soda metieniem panāca desmit punktu starpību, bet mājinieku rindās piecus punktus pēc kārtas guva Džonatans Ārledžs. Minūti pirms ceturtdaļas beigām Durems kārtējo reizi raidīja grozā trīs punktu metienu, kas pirms noslēdzošās mača daļas deva VEF vadību ar 59:54.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā tikai savu otro precīzo metienu spēlē iemeta Rihards Lomažs. Pēcāk kurzemniekiem bija vairākas iespējas izlīdzināt rezultātu vai par pārņemt vadību, taču bumba spītīgi grozā nekrita. Līdz četru punktu starpībai rīdzinieku vadību palielināja Kouzijs. Sešas minūtes līdz beigām Stīvs Zeks izcīnīja vairākas atlēkušās bumbas uzbrukumā un ar atkārtoto iespēju panāca rezultātu 65:58. Tāpat kā iepriekšējās finālsērijas spēlēs Ventspilī, VEF leģionāri arī piektā mača noslēdzošajā ceturtdaļā svilināja tīkliņus no tālās distances, kārtējo reizi precīzam esot Duremam.

Kurzemes komandai nenāca par labu arī nesekmīgie leģionāru centieni iekarot grozu. No tālās distances precīzs nebija Ārledža metiens, bet pustālo neizdevās trāpīt Džonsonam. Turpretī Kouzija caurgājienu mājinieki nespēja apturēt un trīs ar pusi minūtes līdz beigām komandas jau šķīra desmit punktu atstatums. Spēles izskaņā rīdzinieku pārsvars pieauga vēl vairāk, pēc Kouzija soda metieniem sasniedzot 17 punktu starpību. Starpību nedaudz sadeldēja Vītola trejacis, bet punktu 2019. gada sezonai pielika Vernera Koha bumbas trieciens grozā no augšas. Spēles beigu rezultāts bija 82:69, ļaujot rīdziniekiem sērijā triumfēt ar 4-1.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -3
    Barons.. 18.05.2019, 05:05:23

    VEFIŅ IR BŪT ČEMPIŌN!!!
    LE DZĪVOT!!!

  • -3
    Barons.. 18.05.2019, 05:48:25

    Un vel:
    Ir tād teicien,ka katers ir saņemt to,ko ir pelnit.
    Pa Vācisk es nebūs te to rakstit,jo šo ir Valst valod portāl.

  • -2
    Margrieta123 18.05.2019, 05:48:56

    Urrā!

  • 0
    karlito 18.05.2019, 09:44:23

    Varu apsveikt Vef komandu ar pelnītu uzvaru! Ļoti žēl,ka mūsējiem tā arī neizdevās atrast spēkus lai uzvarētu...Nu neko,gaidīsim nākošo sezonu.

  • 0
    Spīdola 18.05.2019, 18:01:28

    Divvaldība visos laikos ir bijusi neveiksmīgs risinājums. Kādēļ BK Ventspils savajadzējâs otro valdes priekšsēdētāju? Visiem Ventspilī tas ir skaidrs, kādēļ. Tad jâsamierinās ar bēdīgo rezultātu un jāatcerās, ka divreiz vienā upē nevar iekāpt.

  • -1
    Zemgalnieks 19.05.2019, 13:42:50

    Ralfiņa uzticamības kredīts ir neizsmeļams.

  • 0
    Zemgalnieks 19.05.2019, 13:46:13

    ...bet ir jautri redzēt kā spēles laikā svīst visi treneri un pārējie atbildīgie orgāni, jo saprot, ka pakāst darbu ir pavisam reāli.

  • -2
    Barons.. 20.05.2019, 20:00:37

    Un tagads visiem būs skatities kohej.Le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: