Jaunrades namā norisinājās Ventspils Jauniešu gada balvas 9 personības apbalvošanas ceremonija, kurā tika noskaidroti un apbalvoti aktīvākie, radošākie un atraktīvākie jaunieši un jauniešu atbalstītāji.

Ventspils skolu Prezidentu kluba aktīvie jaunieši šādu pasākumu organizē jau otro reizi. Kopumā Gada balvas organizatori saņēma vairāk nekā 70 pieteikuma anketas, no kurām Ventspils pilsētas domes Jaunatnes lietu komisija palīdzēja izvēlēties trīs nominantus un arī balvu ieguvējus katrā no deviņām nominācijām: “Gada zinātājs”, “Gada daiļrade”, “Gada dzīvīgums”, “Gada melodija”, “Gada biznesa haizivs”, “Gada atlēts”, “Gada darba rūķi”, “Gada atbalsts”, “Gada aktīvists”.

Gada zinātājs – Jekaterina Krupnova

Ventspils 2.vidusskolas skolniece. Aktīvi piedalās un iegūst godalgas dažādās mācību priekšmetu olimpiādēs – ķīmija, fizika, vēsture, zīmēšana. Iegūta grand prix starptautiskā japāņu haiku konkursā. Tāpat jauniete spēlē arī vijoli.

Nominanti: Anna Marija Čigarina, Evija Blumberga

Gada daiļrade – Oskars Uhaņs

Ventspils mūzikas vidusskolas audzēknis. Rada pats savas dziesmas un nebaidās sevi parādīt. Nes ne tikai Ventspils, bet arī Latvijas vārdu ārpus tās robežām. Dziesmas ir populāras un pieejamas populārākajās mūzikas klausīšanās lietotnēs, kā arī tās var dzirdēt populārākajās radio stacijās.

Nominanti: Marija Spruģevica, Karīna Treigūte

Gada dzīvīgums – BK Ventspils karsējkomanda

Vairākkārtējas Latvijas čempiones karsējgrupu sacensībās. Meitenes iegulda lielu darbu deju priekšnesumu sagatavošanā, lai priecētu skatītājus basketbola spēļu starplaikos, vairāku stundu treniņi, milzīga uzmanība niansēm, liels entuziasms un mīlestība pret savu sirdslietu – šādi raksturota komanda balvas pieteikuma anketā.

Nominanti: Deju studijas "Deguntiņš uz augšu" grupa "Fancy Flames", Folkloras kopa “Rotaļnieks”

Gada melodija – Martins Šimpermanis

Ventspils 4.vidusskolas skolēns. Jaunais hip-hop mākslinieks, kurš ieguvis milzīgu popularitāti Ventspils jauniešu vidū. Nesen izdevis savu pirmo albumu ar vairākām dziesmām. Populārākās no dziesmām ir radio apritē un skan arī dažādos publiskos pasākumos (piemēram, BK "Ventspils" spēlēs). Jaunais mākslinieks iegulda ļoti lielu darbu, gatavojot savus skaņdarbus un jau ir iemantojis lielu klausītāju mīlestību, kas ir galvenais mūzikas industrijā.

Nominanti: Denisa Dārzniece, Oskars Uhaņs

Gada biznesa haizivs – SMU “Rozītes”

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas uzņēmums, kas ražo karameles. Skolēnu mācību uzņēmumu programmas Latvijas finālā ieguva 2. vietu pamatskolu grupā. Piedalās mācību uzņēmumu tirdziņos Ventspilī, Rīgā un citur, kā arī uzņēmums aktīvi darbojas sociālajos tīklos.

Nominanti: SMU "Camo-Mille", SMU "Guider"

Gada atlēts – Rebeka Koha

Jaunā svarcēlāja, kas 2018. gada Pasaules čempionātā ieguvusi bronzas medaļu un 2018. gadā kļuvusi par Eiropas čempioni svara kategorijā līdz 58 kilogramiem. Piedalījusies 2016. gada vasaras Olimpiskajās spēlēs, iegūstot 4.vietu savā kategorijā.

Nominanti: Edgars Tumiņš, Rūta Kate Lasmane

Gada darba rūķi – Pārventas pamatskolas Izglītojamo pašpārvalde

Jaunieši ir ļoti atraktīvi un ar pašu radītajiem pasākumiem palīdz skolas ikdienu padarīt interesantāku. Pašpārvalde organizējusi helovīnu pasākumu ar biedēšanas trasi, Ziemassvētku balli, Skolotāju diena, Valentīndiena, filmu vakars, Talantu konkurss, “Lieldienu jampadracis”, meiteņu un puišu dienas un vēl citus.

Nominanti: Ventspils skolu Prezidentu klubs, BK Ventspils karsējkomanda

Gada atbalsts – Marga Tropiņa

Marga Tropiņa ir pieredzējušākā skolotāja Ventspils 4.vidusskolā darbā ar jauniešiem. Iepriekš darbojusies kā Skolēnu domes konsultante un tās ietvaros izaudzinājusi daudz aktīvu jauniešu, kas šobrīd ir Latvijā atzīti speciālisti, bet arī šobrīd strādā skolā un vada 4.vidusskolas jaukto kori, kurš iegūst atzīstamus rezultātus. Bez skolotājas īpašās pieejas un atbalsta ne Skolēnu domei, ne korim nebūtu tik labi rezultāti.

Nominanti: Ventspils Augstskola, Ventspils Jauniešu māja

Gada aktīvists – Edgars Jansons

Ventspils 6.vidusskolas skolēns. Edgars izrāda iniciatīvu un aktīvi piedalās Ventspils pilsētā organizētajos jauniešu pasākumos, ir Jauniešu Saeimas deputāts. Edgars ir sociālpolitiski un sabiedriski aktīvs jaunietis, un Edgara darbība ir uzskatāms piemērs viņa patriotismam pret savu valsti un dzimto pilsētu. Ir skolas pašpārvaldes sastāvā. Piedalījies "Jauno Politologu un Diplomātu akadēmijā", kā arī stāstnieku konkursā "Teci, Teci valodiņa", kurā ieguvis augstāko apbalvojumu. Tāpat piedalās mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos, kā arī tehnoloģiju konkursā “ITiņš”, kur ar komandu ieguvis 1. vietu.

Nominanti: Sandis Daniels Šteinhards, Elizabete Klēra Bože

Noslēguma ceremonijā balvas pasniedza Ventspils pilsētas domes deputāte un Jaunatnes lietu komisijas vadītāja, Pārventas bibliotēkas vadītāja Igeta Gredzena, Ventspils 2. vidusskolas skolotājs un skolēnu mācību uzņēmumu kustības koordinators Ventspilī Oļegs Mihailovs, vokālā pedagoģe Minjona Rebhūna, sportistu ģimene Ivita un Ronalds Zaķi, Ventspils Jauniešu mājas vadītājs Kristians Jacevičs, Ventspils Jauniešu gada balvas 2018 ieguvējs nominācijā “Gada aktīvists” un šī pasākuma vadītājs Sandis Mārtiņš Caune, Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Emīls Anškens.

Starplaikos ar priekšnesumiem klātesošos priecēja talantīgie Ventspils jaunieši no Jaunrades nama – Sintija Ozoliņa un grupas “The Catfish” un “Audiofrag”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: