Piektdien Ventspils Augstskolā tiks parakstīts jauns sadarbības līgums ar Kremsas Lietišķo zinātņu universitāti (Austrija), par jaunas maģistra programmas izveidi Digitālā transformācija un inovācija uzņēmējdarbībā.

Jau 2014. gada aprīlī Ventspils Augstskola un Kremsas Lietišķo zinātņu universitāte parakstīja pirmo sadarbības līgumu, kas nākotnē izveidoja stabilu sadarbību starp Latviju un Austriju augstākās izglītības nozarē. Kopš 2015. gada septembra tiek īstenota dubultā maģistra grāda programma Starptautiskais bizness un eksporta menedžments, kas nodrošina arī Latvijā Austrijas augstos izglītības kvalitātes standartus.

Jaunā maģistra programma Digitālā transformācija un inovācija uzņēmējdarbībā būs vairāk saistīta ar mūsdienās tik ļoti nozīmīgo IT nozari. No visas programmas apjoma 67% kursi būs ar IT ievirzi, 22% ar biznesa ievirzi un 11% būs starpnozaru kursi. Programmas ilgums būs 2 gadi, bet studijas notiks angļu valodā.

Līdzīgi kā pirmajai kopīgajai maģistra programmai, arī šai tiks piesaistīti ārvalstu pasniedzēji, kas ir savas nozares profesionāļi. Plānots, ka studijas tiks uzsāktas 2020. gada septembrī. Absolvējot šo programmu, tiks iegūti divi maģistra diplomi –Ventspils Augstskolas un Kremsas Lietišķo zinātņu universitātes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: