Popē no šodienas līdz sestdienai notiks tradicionālais festivāls "Vārti", informē pasākuma rīkotāju pārstāve Maija Kalniņa.

Viņa pavēstīja, ka festivāls sāksies šodien plkst.20 ar Latvijas dziesminieku dziesmu ugunskuru, kur ar klausītājiem dabas koncertzālē tiksies mūziķi Arnis Miltiņš, Laine Ligere-Stengrevica, Reinis Jaunais, Elīza Znotiņa, Nora Ķibilda-Kinna, grupa "Jumis" un Austrasbērni, kuru izpildījumā skanēs gan dziesminieku pašu radītās dziesmas, gan komponista Imanta Kalniņa mūzika.

Savukārt sestdien pie Mārtiņa Freimaņa dziesmu ugunskura no plkst.20 muzicēs Kalniņa, Zanda Štrausa un Kārlis Būmeisters. Kalniņa norādīja, ka, lai arī Freimaņa dziesmas visbiežāk dzirdamas dažādās radiostacijās, spēlētas lielkoncertos un kļuvušas par Latvijas populārās mūzikas pasaules neatņemamu daļu, pats mūziķis bieži tās izpildīja ar savu ģitāru draugu lokā, bez skaņas pastiprinātājiem un citiem tehniskiem "starpniekiem".

"Ne velti savas karjeras pirmsākumos viņa vārds visu pirms tika pieskaitīts dziesminieku saimei. Esmu pārliecināta, ka neskatoties uz to, ka viņš kļuva žilbinoša lielās skatuves zvaigzne, arī šī piederība nekad nav tikusi dzēsta," pauda Kalniņa, atzīmējot, ka šis notikums ir daļa no Freimaņa pirmo dziesmu atdzimšanas projekta - rudens pusē gaidāms albums, kura ierakstā piedalīsies vēl arī citi mūziķi.

Pēc Kalniņas paustā, Austrasbērnu saimei "Vārtu" Dziesminieku dziesmu ugunskurs iezīmēs ceļu uz Arņa Miltiņa dziesmu grāmatas tapšanu un koncertprogrammas izveidi, kas klausītājiem tiks atskaņota Liepājā novembra beigās, atzīmējot Austras Pumpures 93.dzimšanas dienu.

Ieeja šī gada festivāla teritorijā būs par ziedojumiem rīkotāju ideju turpināšanai.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Inese Lude 13.08.2021, 10:58:51

    Kas ir "atkla", kura vērs vārtus?

  • -1
    Kaudzīte (brālis) 13.08.2021, 11:08:59

    VB portālam aktuāla korektora vakance.Kāpēc nepiesakās pretendenti?

  • 0
    Inese Lude 13.08.2021, 11:14:49

    Izlaboja :)

  • 0
    Tā nu ir 13.08.2021, 21:48:02

    to Kaudzītei. Te kādu laiku atpakaļ, bija šeit portālā komentētājs ar vārdu ''korektors'', kas atrada visādas gramatikas un drukas kļūdas un tās spaciāli izcēla. '' BET. Lielākais vairums šo izsmēja, rakstīja visādas stulbības. Tā arī viņš pazuda. Arī līdz pat šodienai nekas šeit nav mainījies. Ja palasa, tad var saskaitīt ļooooti daudz visādas gramatikas un drukāšanas brīnumus. Te nu ir "izglītotā'' tauta...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: