Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma mainīt pašvaldības īpašumā esošo zemes gabalu Kustes dambī 30A pret Ventspils brīvostas pārvaldes īpašumā esošo būvi K.Valdemāra ielā 12A, ko jau 2018. gadā dome atzina par visatbilstošāko vietu izglītības un atpūtas centra ģimenēm ar bērniem izveidei.

Nekustamo īpašumu maiņas ceļā iegūstot ēku K.Valdemāra ielā 12A, pašvaldība plāno veidot Ģimenes centru, kas sekmēs bērnu izglītības, veselīgas atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespējas Ventspilī neatkarīgi no sezonālajiem laikapstākļiem.

Lai veicinātu iecerētā Ģimenes centra projekta veiksmīgu īstenošanu, kā arī noskaidrotu iespējamās izmaksas, jau 2019. gadā pašvaldības iestāde ''Komunālā pārvalde'' realizēja objekta ''Izglītības un bērnu atpūtas centrs K.Valdemāra ielā 12, Ventspilī'' metu konkursu.

Centrā paredzēts izveidot gan rotaļu zonu ar liela apjoma rotaļu iekārtām ar augstumu līdz pat 6m, gan kafejnīcu un trīs pasākumu norišu telpas. Iekštelpu rotaļu zonas izveidei ''Komunālā pārvalde'' ir noslēgusi līgumu par konsultācijām ar SIA ''Latvian Amusement Agency'' (AB Parku), un paredzams, ka ēkas būvprojekta izstrādi veiks SIA ''Balts un Melns'', kas uzvarēja 2019. gada metu konkursā.

Arī Ventspils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģija paredz, ka pilsētas nākotnes attīstībai svarīga ir izglītota, radoša, aktīva, veselīga, ģimeniska un pārtikusi sabiedrība, kā arī ērta, droša, pievilcīga un vidi saudzējoša dzīves un darba telpa, ko nodrošinās Ģimenes centra izveide.

Savukārt, Ventspils brīvostas pārvalde iegūs pašvaldībai piederošo 32 002 m2 lielo zemes gabalu Kustes dambī 30A, uz kura atrodas brīvostas pārvaldes īpašumā esošas būves, kas tiek iznomātas uzņēmumiem SIA ''Pobeda Confectionery'' un SIA ''Light Wood Technologies''. Apvienojot brīvostas pārvaldei piederošās būves un pašvaldībai piederošo zemi zem tām, tiks izveidots vienots Ventspils brīvostas pārvaldei piederošs nekustamais īpašums.

Katram no maiņas darījuma nekustamajiem īpašumiem sertificēti vērtētāji ir noteikuši vērtību 119 tūkstoši eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (25)

  • 0
    Izkliedē Miglu 16.08.2021, 13:32:36

    Nedomāju, ka Ventspilī trūkst bērniem atpūtu un izglītojošās iestādes!
    1.Drīz būs Vizum;
    2. Digitālais centrs;
    3. Bibliotēkas;
    4. Jauniešu nams;
    5. Olimpiskais centrs un citi ar sporta saistīti centri;
    6. Bērnu laukumi visā pilsētā;
    7. Pludmales, dabas takas;
    8. Piedzīvojumu parks;
    utt. gan jau vel ir..
    Šos pašus var uzlabot, attīstīt. Tajā vietā ir skaistas vēsturiskas ēkas, kuras uzskatu vajag lietderīgāk izmantot, ne šādi. Tāda kaste blakām skaistām būvēm tikai visu sabojās!!!
    Te varētu ierakstīt vēl kuriem ir bērni un pateikt vai viņu bērniem vajag kārtējo pustukšo ēku?! Izskatās pēc kārtēja sloga Ventspils budžetam un kārtējo Eiropas naudas izsaimniekošanu!

  • -3
    Panzerfaust 150 16.08.2021, 14:17:10

    Drīzāk derētu attīstīt vēl kādu vietu,kur pavadīt laiku BEZ bērniem!Jo bērnu vajadzībām,šķiet,ir diezgan daudz veltīts.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 16.08.2021, 15:47:06

    Gadu atpakaļ jau rakstīju, ka tur vajag pieaugušajiem, kur iečillot :D
    Pozitīvi, ka kautkas virzās, par architektūru, ja par tādu var šodienas būves nosaukt, spriedīs vēsture.

  • -2
    Zane Niedre 17.08.2021, 14:31:40

    Khmm....atbildi lūdzu, kā bibliotēka vai pludmale vai Digitālais centrs līdzēs ziemā 3.-gadīgam bērnam? Cik bieži ar tādu varēs iet, maksāt ieejas biļeti un izklaidēties Vizium? Un cik daudz, tavuprāt 4.-gadnieks puika gribēs sēdēt bibliotēkā? Vai bērna mamma dabas takā novembrī? Vai kādā sajūsmā ir vecāku maciņš par Piedzīvojumu parka atrakcijām?
    Jau kopš 2019. gada šo gaidu. Jo vasarā ar bērniem jau ir ko darīt, bet, kad ir ziema, slapjš (bez sniega) un tumšs jau pēcpusdienā, tad ar bērnu vecumā 2-5 gadi NAV īsti ko darīt! Ideāli, ka būs rotaļu laukums zem jumta utml. aktivitātes. Ir nepieciešams ekonomisks variants, kur bērni var vienkārši būt bērni (dauzīties, skraidīt, kāpelēt) tumšajos un aukstajos mēnešos...lai mammas nepiesalst pie soliņa vai nebankrotē katru reizi ejot uz slēgto akvaparku.
    Maziem puikām intelektuālas nodarbes vai vēsturisko ēku arhitektoniskie risinājumi ir pie kājas. Paskaties bērnu pilsētiņā vasarā - pilns ar apmeklētājiem.

  • -1
    Marta P 17.08.2021, 15:31:24

    Ir pašvaldība un tai atbilstošas kompetences. Pašvaldībai ir jārūpējas par to, lai cilvēkiem būtu labklājības iespējas, nevis jānodrošina vietas, kur degradēties! Ir arī pieaugušajiem pietiekami daudz kur pavadīt laiku - koncertzāle, Jūras vārti, tas pats Digitālais centrs, mūžizglītības centrs, Sporta bāzes kur var gan sportot, gan apmeklēt sporta pasākumus - tas viss ir arī pieaugušajiem. Ja uzskatāt, ka problēma ir tajā, ka pašvaldība netaisa bārus un naktsklubus, tad problēma ir jūsu galvā. Tā ir vieta privātajiem, un tie jau tiek atbalstīti no pašvaldības puses gan ar projektiem, gan nodokļu atlaidēm. Ja gribat ko jaunu - strādājat, veidojat.

  • 0
    domāju 16.08.2021, 14:48:27

    Vēsturisko ēku jau saglabās. Tur varētu būt kas tehniski-interaktīvi-digitāls, līdzīgi kā Gulbenē dzelzceļa stacijā...

  • -1
    Marta P 17.08.2021, 15:32:38

    Te jau vispār runa nav par tām dzelteno ķieģeļu skaistajām mājām, bet to balto ķieģeļu, padomju laikā būvēto māju.

  • -1
    Arogidēns 16.08.2021, 15:08:10

    Būtu labāk padomājuši par auto trasi, jo visas malās pīkst, lai negonko pa ielām, bet gan dodas uz trasi, kuras mums nav , legālu graffiti sienu, jo tekoši pīkst, ka sienas apgleznotas, taču, atvēlēt tiem sienu jau gadu desmitus nevar, izdevīgak laikam ir mazgāt/pārkrāsot šīs sienas, papildus raksti ventas balsij un soda nauda valstij, kura tiek sabāzta pa kabatām lielajiem kungiem. Kā arī bērniem un pieaugušajiem atvēlēt kādu zāli boulingam, izveidot kādas ūdens atrakcijas ( Dubļu dīķis pp itkā ir, taču ne visiem patīk ar to dēli šļūkāt) , ideju ir daudz, taču parasti tiek uztaisīta kāda jaunu puķu dobe, vai bērnu laukums, kas pieaugušajiem īsti nekrata, aizies arī uz bērnu pilsētiņu, kā tas bija agrāk, nez kapēc vajag katrā sētā tos būvēt, bet ko tiešām noderīgu vispār neuzbūvēt.

  • -1
    ayk 16.08.2021, 15:50:48

    Nedomāju, ka Ventspilī ir pietiekoši daudz maksātspējīgu braucēju, kas būtu katru mēnesi gatavi maksāt par trasi, lai tas pasākums ar laiku izbrauktu uz nullēm.
    Tiešām laba boulinga zāle ar pienācīgu celiņu skaitu izklausās labi, sākumā būtu ok, bet, manuprāt, nespētu ilgtermiņā pelnīt.
    Tā diemžēl ir ar daudzām labām idejām.

  • -2
    yolo 16.08.2021, 16:03:58

    Lai šādas lietas pastāvētu, dabiski tām vajadzētu attīstīties savādāk. Šeit ir jārada vide, kur lieli uzņēmumi grib un var strādāt, piesaistīt augsta līmeņa speciālistus, kuri arī būtu maksātspèjīga auditorija. Tad dabîgi arī izveidosies piedāvājums dažādām kvalitatīvām izklaides un brīvā laika pavadīšanas iespējas.

    Tgad pie mums ir daži lieli uzņēmumi, kuri kā sarunājuši visi maksā vienādas, smieklīgas algas un šie darbinieki nevar un nemāk neko no augstāk minētā atļauties

  • -2
    Izkliedē Miglu 16.08.2021, 16:40:13

    Yolo, tev pilnīgi piekrītu! Ventspilī šīs lietas attīsta tā mākslīgi, gluži kā komunisti, vai mūsu kaimiņi! Izveido vietas, pēc kurām reāli nav pieprasījuma. Pēc tam partija savās reklāmās lielās, cik te viss perfekti, bet reālā situācija nevienam nav zināma.. pēc gada labākajā gadījumā tā iestāde būs jau pustukša vai pilnīgi tukša no apmeklētājiem. Pašlaik Ventspilij vajag veidot pievilcīgu vidi biznesiem un uzņēmējiem, lai veidotos darba vietas un labas darba vietas. Tad te arī sāks dzīvot ģimenes un radīsies pieprasījuma pēc dažādiem izklaides centriem... cik es esmu novērojis praktiski visi pēc vidusskolas beigšanas dodās mācīties vai dzīvot un strādāt citur! Piemēram, galvenokārt uz Rīgu, Valmieru, Jelgavu, Liepāju, ārzemēm utt. Tad kam tas centrs ir vajadzīgs?

  • -11
    Aigars G. 16.08.2021, 16:54:37

    jolūdeņgalva ar savu tupumu izcēlās kārtējreiz

  • -3
    domāju 17.08.2021, 14:53:33

    DonPabloLv! Kas trūkst Ventspils biznesa videi? Negribi būvēt pats rūpnīcu, lūdzu, var ēkas iznomāt....Forta pat, dzirdēju, pasūtīja, lai uzbūvē vēl vienu.... Tiek piedāvāti biroji IT nozarei...

  • -2
    Marta P 17.08.2021, 15:35:11

    Tā ir vieta privātajam biznesam. Nu kāds pašvaldībai sakars ar autotrasēm!? Ko vēl pašvaldībai taisīt!? Jūs ar galvu domājat līdzi ko prasāt!?

  • -1
    yolo 17.08.2021, 16:23:24

    Domāju, te nevis kaut kas trūkst, bet gan ir ļoti korumpēta un iestagnējusi vide, kas nevienam investoram nav ne tuvu pievilcīga, lai Ventspili izvēlētos

  • -4
    Latvija pāri visām! 16.08.2021, 18:59:25

    kur pavadīt laiku BEZ bērniem!
    ----
    vakcinācijas centrā, faustiņ, vakcinācijas centrā...)

  • -1
    Marta P 17.08.2021, 15:38:16

    Mūžizglītības centrā, izglītojoties, apgūstot jaunas prasmes Digitālajā centrā, apmeklējot sporta zāles, nodarbības un sporta pasākumus, Koncertus, teātra izrādes - tas viss ir pieejams pieaugušajiem. Jā - tās ir kulturālas izklaides, ja tās jums nav piemērotas, tad problēma ir jūsos, ne pilsētā!

  • 0
    Renzee Fox 16.08.2021, 19:32:00

    Vajag izklaides vietu jauniešiem, piemēram, bolingu. Bet tā jau Ventspils ir super pilsēta.

  • -1
    Marta P 17.08.2021, 15:39:05

    Ej un taisi, redzēs cik jaunieši Tev tur ies un vai spēsi nopelnīt! Boulings nav pašvaldības lauciņš.

  • 0
    Lielais Kretīns 16.08.2021, 21:20:16

    Cik vienā pilsētā vajag ģimenes centrus? varbūt varam uztaisīt kaut ko pieaugušajiem?

  • -2
    Zane Niedre 17.08.2021, 14:36:39

    Un ko lūdzu pieaugušajiem uztaisīt? Arī pa pilnam visa kā - kafejnīcu (dārgi sanāk tur tusēt), bibliotēku (neviens mileniālis ar astīti tur degunu nebāž), sporta aktivitātes (apmeklē tikai daļa, citi sēž dīvānos), arhitektūras izpēte vai pils apmeklējums gida pavadībā (cik reizes gadā tu vēlētos šādu čilošanu?)...disko klubu (savulaik bija, nez kāpēc bankrotēja viens pēc otra).
    Ja vari piedāvāt jēdzīgu ideju par vietu pieaugušajiem, kur iečilot bez bērniem - es tikai par un būšu apmeklētāju sarakstā. A kamēr komerciāli pamatotu piedāvājumu nav, vismaz lai bērniem ir ko darīt

  • -1
    Marta P 17.08.2021, 15:42:12

    Vienīgais, kas Ventspilī var būt ir mazāk ir naktsklubi un spēļu zāles, bet piedodiet, atvainojiet, tas nekādā veidā nav slikti. Mums ir pieejamas šķiet visu Latvijas teātru izrādes, turklāt par cilvēcīgām cenām. Ir pieejami pasaules klases koncerti, pasaules klases koncertzālē, ir izglītības un sporta iespējas...laiku kur pavadīt it, bet jā - saturīgi. Pašvaldība neveido vietas, kur cilvēkiem iet degradēties un lietot alkoholu un tas ir tikai normāli.

  • 0
    yolo 17.08.2021, 16:29:01

    Piedāvājuma ziņā arī pie mums domāšana ir, no mana skatu punkta, dīvaina. Mums vajag jauniešus, kas piedalās pilsētas kultūras dzīves organizēšanā. Kas uz Ventspili atved mūsdienīgu un aktuālu kultūras programmu. Nevajag telpas, vajag saturu. Kultūras programma pārsvarā Ventspilī ir pielāgota salīdzinoši veciem cilvēkiem.

    Pietiek celt un būvēt. Ir jaiegulda progresīvās idejās un pakalpojumos.

  • 0
    Marta P 18.08.2021, 15:32:25

    Es piekrītu, ka vajag jauniešus, un vajag būt kur aiziet jauniešiem! Bet kur aiziet ir - ir dažādas kafejnīcas, ēstuves, kas organizē koncertus, kā tam arī būtu jābūt, un ir arī pašvaldības artava - ir kultūras pasākumi arī jauniešiem - siltajā periodā tie ir brīvdabas pasākumi, ziemas laikā -tā pati koncertzāle piedāvā ļoti dažādu repertuāru.
    Vai mūsu nākotne un velme ir piesaistīt jauniešus, kam vienīgais zināmais atpūtas veids ir naktsklubi!? Vai tomēr jaunieši, jauni speciālisti, kas izvēlas inteliģentākas izklaides, kas izmantos iespēju šeit mācīties tehnikumā, augstskolā? Pašvaldības interesēs un lielas iedzīvotāju daļas interesēs ir radīt vidi, kura ir piemērota dažāda vecuma cilvēkiem, respektīvi ģimenēm, nodrošinot šeit pilnvērtīgas iespējas visa vecuma cilvēkiem, pilnvērtīgu izglītību, pilnvērtīgu interešu izglītību, pilnvērtīgas atpūtas iespējas un pilnvērtīgu veselības aprūpi.

  • 0
    Marta P 18.08.2021, 15:34:34

    Protams, ja būs naktsklubi, tos apmeklēs, bet tas nav jārada pašvaldībai, tā ir privātā biznesa nozare. Pašvaldība sniedz atbalstu uzņēmējiem, ir pieejamas gan atbalsta programmas, gan konkursi, gan nodokļu atvieglojumi, bet kaut kas ir jādara pašiem! Pat infrastruktūru pašvaldība palīdz sakārtot, ja tas nepieciešams, kā tas bija Rātsgalda gadījumā. Apkārtējo infrastruktūru un komunikācijas sakārtoja pašvaldība, plus vēl nodokļu atlaides piešķīra.. Tas ir pieklājīgs atbalsts privātam uzņēmējam, turklāt tādam, kas nejauki izsakās par pašvaldību!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: