Latvijas IT uzņēmums TestDevLab augustā oficiāli atklāja savu jauno biroju Ventspilī. Tajā modernos un ērtos apstākļos strādā jau 49 darbinieki un plašās aptuveni 900 m2 platības telpas ļauj vēl palielināt komandu.

Uzņēmuma Ventspilī bāzētie programmatūras testēšanas inženieri palīdz uzlabot programmatūras kvalitāti jaunuzņēmumiem un pasaules lielākajiem tehnoloģiju gigantiem. Kopumā TestDevLab inženieru testēto programmatūru ik dienas visā pasaulē lieto vairāk nekā 4.5 miljardi cilvēku.

2018. gadā TestDevLab konkursa kārtībā ieguva īres tiesības uz telpām Pils ielas 45 un 47 ēkās. 2019. gadā ar Ventspils pilsētas domes un Eiropas Reģionāla attīstības fonda līdzfinansējuma atbalstu tika uzsākta šo ēku pārbūve un atjaunošana, kā arī apkārtējās teritorijas sakārtošana. TestDevLab iesaistījās projektā ar ieteikumiem, kā telpas pielāgot moderna IT uzņēmuma vajadzībām. Rezultātā 2020. gada rudenī uzņēmums sāka ievākšanās procesu modernās un drošās telpās.

Par šo nozīmīgo notikumu komentē TestDevLab līdzdibinātājs Andrejs Frišfelds: «Pirms 10 gadiem tieši Ventspilī aizsākās TestDevLab darbība un šajā pilsētā katru gadu mēs esam audzējuši mūsu komandu, tāpēc radusies nepieciešamība pēc arvien plašākām un modernākām biroja telpām. Esmu gandarīts par Ventspils pilsētas domes un pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde paveikto un varam turpināt attīstību Ventspilī. Jaunā biroja telpas ir plašākas un tas ļauj ne tikai palielināt darbinieku skaitu, bet arī izvērst mūsu laboratoriju aprīkojumu audio/video kvalitātes, mobilo lietotņu baterijas un datu lietojuma, kā arī atrašanās vietas simulācijas testēšanai. Šī gada sākumā izveidojām IT apmācību organizāciju TDL School, kas piedāvā maksas un bezmaksas IT apmācības mūsu darbiniekiem un ikvienam interesentam. Liela daļa apmācību plānošanas un realizācijas komandas strādā tieši no Ventspils biroja.»

2011. gadā Latvijā izveidotais uzņēmums TestDevLab nodarbojas ar programmatūras testēšanas pakalpojumu sniegšanu un testēšanas produktu izstrādi. Starp uzņēmuma klientiem ir gan jaunuzņēmumi, gan starptautiski milži kā Microsoft, Skype, Orange, Telefonica, Airbnb u.c. Uzņēmuma testēto programmatūru lieto vairāk nekā 4.5 miljardi cilvēku visā pasaulē. TestDevLab ir saņēmis LIAA Eksporta un inovācijas balvu, The Red Jackets Eksporta izcilības balvu un vairākus gadus pēc kārtas uzņēmuma radītie testēšanas produkti ir augstu novērtēti prestižajā European Software Testing Awards konkursā. 2019. gadā TestDevLab ieguva informācijas drošības pārvaldības standarta ISO/IEC 27001:2013 sertifikātu.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    Kaudzīte (brālis) 13.08.2021, 10:20:21

    Ēkas ta atjaunotas,bet tās stikla durvis ielas pusē....Galīgi neiederas vecpilsētā.

  • -4
    Eeeeeeeeee 14.08.2021, 15:06:22

    Pie kājas! Normālas durvis!

  • -2
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 16.08.2021, 16:26:29

    Atbild Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Ēka Pils ielā 47, Ventspilī ir atjaunota, maksimāli restaurējot tās galveno fasādi- restaurēta bagātīgā fasāžu apdare, balkona margas, ārdurvis, saglabāts vēsturisko logu veidols. Ēkai, projektējot jauno funkciju, tika pieņemts lēmums, neatjaunot savulaik aizbūvēto veco caurbrauktuvi ar vārtiem, bet šo telpu veidot par biroja ieejas mezglu, kas savieno abas blakus esošās vēsturiskās ēkas, un vienlaicīgi nodrošina iekļuvi ēkā gan no Pils ielas, gan no pagalma puses. Ēkas projekta autore, arhitekte Dzintra Cīrule izvēlējās vēsturisko ēku atjaunošanas praksē plaši izmantotu un rekomendētu risinājumu, kas situācijās, kad pietrūkst informācijas pamatotai restaurācijai vai nepieciešami funkcionāli uzlabojumi, ļauj vēsturisku ēku atjaunošanā autentisku restaurāciju papildināt ar jauniem un augstvērtīgiem mūsdienu dizaina elementiem.

  • -2
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 16.08.2021, 16:26:40

    Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas speciālistu ieskatā, ēkas Pils ielā 47 vecās caurbrauktuves pārbūve ir bijusi veiksmīga, jo tās aila ir saglabāta un arī tās sākotnējā funkcija vērīgam vēsturiskās arhitektūras cienītājam ir labi saskatāma, ko lielā mērā nodrošina vēsturiskajā caurbrauktuves ailā delikāti ievietotās stiklotās ārdurvis. Savukārt, ēkas jaunie nomnieki ir ieguvuši gaišu un funkcionālu ieejas mezglu.

  • -6
    Katja 13.08.2021, 15:13:04

    Piekrītu, ka nav restaurētas, bet nepiekrītu, ka neiederas vecpilsētā. Tas, ka tā ir vecpilsēta nenozīmē, ka tajā nedrīkst būt gaumīgas jaunas vēsmas. Durvis iekļaujas kā vecpilsētā, tā ēkā, un kopskats ir ļoti glīts. Prieks par šādiem veiksmīgiem piemēriem.

  • -1
    Kriska 13.08.2021, 17:47:29

    Sakārtots vēl viens Ventspils stūrītis- ar interesi pētīju bildi no jumta- vai tas ir Ventspils? Pagalmā man liekas kautkas ir nojaukts

  • -1
    Marta P 16.08.2021, 15:40:55

    Šīm vecpilsētas ēkām parasti ir palieli iekšpagalmi, ar to jau viņas īpašas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: