Latvijas čempionātā petankā vīriešu dubultspēlēs 21 pāra konkurencē Ventspils kērlinga kluba spēlētājiem Andrim Padrevicam un Raido Blumbergam izdevās atkārtot savu pagājušā gada panākumu un kļūt par divkārtējiem čempioniem. Šajā sestdienā Ventspili par godalgām cīnīsies dāmas.

Reizē ar čempionā titulu, vīri izcīnīja arī tiesības startēt Latvijas izlases sastāvā 2022. gada Pasaules čempionātā dubultspēlēs, vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, kas maijā norisināsies Dānijā. Tāpat viņi startēs Eiropas čempionātā dubultspēlēs, vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs jūlijā Nīderlandē.

Savukārt Latvijas čempionvienību sieviešu dubultspēlēs un reizē arī komandu, kas kopā ar Raido Blumbergu un Andri Padrevicu veidos Latvijas izlasi startiem nākamā gada Pasaules un Eiropas čempionātos, noskaidros šajā sestdienā Ventspils Piedzīvojumu parka petankas laukumos. Čempionātam pieteikti 11 pāri no sešiem Latvijas klubiem. Ventspils kērlinga klubu pārstāvēs četras komandas – Eva Martinsone un Aida Pētersone, Jautra Grosbārde un Silva Vensberga, Aija Rudzīte un Gunta Millere, Agita Puriņa un Inga Apmane.

Komandas aizvadīs piecas spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, pēc kurām astoņas labākās izspēlēs finālturnīru. Šogad sacensības noritēs bez skatītāju klātbūtnes.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    kohs 13.08.2021, 13:57:14

    "par dāmām cīnīsies dāmas"
    Tas ir kā? :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: