Situācijā, kad amatiermākslas kolektīvu darbību ierastajā formātā realizēt nav iespējams, SIA ''Kurzemes filharmonija'' kolektīvi - jauktais koris ''Ventspils'', Ventspils Kamerorķestris un Ventspils bigbends nezaudē optimismu un ne vien turpina regulāru mēģinājumu procesu, bet arī meklē jaunas prasmju un iemaņu pilnveides iespējas.

Diriģents Aigars Meri uzsver, ka darba apjoms nav mazinājies, jo, ņemot vērā ierobežojumus tikties klātienē, ar katru no kora dalībniekiem norit individuāls darbs. Mēģinājumos tiek izmantotas lietotnes WhatsApp un Zoom. Līdzīgi norit arī Ventspils Kamerorķestra mēģinājumi.

''Šis laiks sniedz iespēju vairāk pievērsties prasmju pilnveidošanai un jaunā repertuāra apguvei. Tiklīdz epidemioloģiskās prasības ļaus notikt pasākumiem gan jauktais koris "Ventspils", gan Ventspils Kamerorķestris ar jaunu sparu realizēs iecerētās koncertprogrammas sadarbībā ar izciliem Latvijas mūziķiem'', pauž Aigars Meri.

Savukārt Ventspils bigbenda vadītājs Renārs Lācis kolektīva darbību ārkārtējās situācijas laikā raksturo kā krietni savādāku, bet ne mazāk aktīvu.

''Visiem zināmu apstākļu spiesti mēs nevaram muzicēt kopā un tikties ar saviem klausītājiem, bet, lai kolektīvs pastāvētu un attīstītos, šīs lietas ir ļoti svarīgas. Šobrīd dažādos veidos cenšamies veicināt katra mūziķa individuālo izaugsmi. Motivācijai organizējām bigbenda iekšējo konkursu, kura noteikumi paredzēja izcilā džeza saksofonista un komponista Čārlija Pārkera tēmas izvēli, iestudēšanu un video formātā ar audio pavadījumu izveidi. Kopā ar bigbenda koncertmeistariem esam atlasījuši labākos, lai nosūtītu saviem kolēģiem, profesionāliem mūziķiem'', stāsta Renārs Lācis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: