Ar maču pret čempioni Riga FC sestdien jauno Virslīgas sezonu uzsāks FK Ventspils futbolisti, kuriem šogad tiešām būs, ko pierādīt – klubam jāatgriežas Eirokausu apritē, kas nozīmē, ka finišā tabulā jābūt augstā vietā.

Ventspils starpsezonu periods it kā neatšķīrās no citiem – treniņnometne ārzemēs, pārbaudes spēles, jauno spēlētāju sijāšana –, taču vēl pirms visa tā gaisā virmoja neskaidrība par kluba nākotni. Situāciju izdevies sakārtot vismaz tik tālu, ka komanda nav pazudusi, nokomplektēts sastāvs un tā ir gatava cīņai. Sarežģītā situācija gan krietni apgrūtināja pagājušās sezonas norisi, tomēr, arī neskatoties uz to, Ventspils cīnījās par medaļām un pat tika kausa izcīņas finālā, taču galu galā palika bez godalgām un ceļazīmes uz Eirokausiem. «Iepriekšējā sezona komandai bija neveiksmīga, jo līdz pēdējam brīdim cīnījāmies par tiesībām spēlēt Eirokausos, bet tomēr pie tām netikām. Visi par to ļoti pārdzīvoja, bet dažkārt arī šādi notikumi visu pavērš uz labo pusi, tāpēc centīsimies šosezon demonstrēt labu futbolu un sasniegt maksimāli labāko rezultātu. Protams, dalība Eirokausos dod papildu impulsu komandai, tāpat arī ļauj vieglāk komplektēt sastāvu, tāpēc jācenšas tajos atgriezties,» raidījumā PPK Live jaunās sezonas uzdevumus raksturoja Ventspils galvenais treneris Viorels Frunze.

Turcijā ventspilnieki aizvadīja vairākas pārbaudes spēles, taču veselības problēmu dēļ no divām pēdējām nācās atteikties, tāpēc Frunza neslēpj, ka visu iecerēto paveikt nav izdevies. Tomēr potenciālos jaunpienācējus pārbaudīt sanāca, sastāvs ir papildināts, bet tagad progresēt nāksies jau oficiālo maču laikā: «Turcijā tika aizvadīts ļoti svarīgs posms, tika paveikts ļoti svarīgs darbs, tāpēc ceru, ka sezonas starts parādīs, ka esam virzījušies pareizā virzienā. Jebkurš treneris atzīs, ka svarīgākais ir nevis kāds individuāli spēcīgs futbolists, bet spēcīga komanda. Mums ir daudz jaunpienācēju, bet tie visi ir meistarīgi futbolisti, ar kuriem noslēdzām līgumus, lai pastiprinātu kādu konkrētu pozīciju. Viņiem katram komandā ir sava loma, tāpēc ceru uz viņu visu ieguldījumu, kas mums ļaus izcīnīt panākumus.»

Ventspils sastāvam pievienojušies seši jauni leģionāri, pārbaudes spēlēs daudz tika izmantoti jaunie spēlētāji, bet jau pēc atgriešanās mājās tika izziņota arī trīs vietējo spēlēju pievienošanās. No vietējiem futbolistiem, kuri papildinājuši komandu, Frunze sevišķi izceļ uzbrucēju Marku Kurtišu, prognozējot viņam spožu nākotni: «Protams, man īpaši patīk strādāt ar uzbrucējiem, jo pats spēlēju šajā pozīcijā, bet Marku izcelšu ne tikai tāpēc. Viņš ir jauns spēlētājs, kura potenciāls pilnīgi noteikti vēl ļauj progresēt, un, ja tas notiks, viņš kļūt par Latvijas izlases uzbrukuma līderi. Šobrīd viņa attieksme treniņos un vēlme strādāt mani ļoti apmierina, tā arī jāturpina, un tad Markam tiešam ir iespējas paveikt lielas lietas.»

Komandā šobrīd ir pat četri vārtsargi, starp kuriem gan ir arī 16 gadus vecais Edvīns Kušnirenko (Turcijā arī piedalījās pārbaudes spēlēs), bet trijiem no viņiem – Konstantīnam Mahnovskim, Vladislavam Lazarevam un Delī Alampasū – varētu būt visai līdzīgas izredzes ieņemt pirmā numura vietu. Tam piekrīt arī Frunza: «Protams, pēc pagājušās sezonas snieguma var teikt, ka Nr.1 šobrīd ir Mahnovskis, kā to arī uzskatām, taču sezonas gaitā tas tikpat labi var mainīties. Viss būs atkarīgs no pašiem spēlētājiem, kā viņi izmantot savas iespējas, kā strādās treniņos. Tad arī kļūs redzams, kurš maču sāks vārtos, kurš uz rezervistu soliņa, bet kuram sava iespēja būs jāgaida, sēžot tribīnēs.»

Šajā sezonā Virslīgā spēlēs vien astoņas komandas, lai gan licence sākotnēji tika piešķirta deviņiem klubiem. Vēl pirms čempionāta starta lielas neskaidrības ir ar jaunpienācējiem Noah, kurus pametuši armēņu investori, leģionāri un treneri. Situācijai uzmanīgi sekoja Futbola federācijas vadība, pieprasot no Noah paskaidrojumus un nepieciešamības gadījumā solot rīkoties izlēmīgi. Tāda nepieciešamība tiešām radās un piektdien LFF paziņoja, ka Noah licence ir atsaukta: «Izvērtējot situāciju, Disciplinārlietu komiteja secinājusi, ka klubs neatbilst vairākiem LFF Klubu licencēšanas noteikumu kritērijiem, tajā skaitā obligātajiem, kas ir nepieciešami, lai tas saglabātu LFF-A licenci dalībai 2021. gada Virslīgas čempionātā. Līdz ar to klubam piešķirtā licence ir atsaukta, kas nozīmē, ka virslīgas jaunajā sezonā spēkiem mērosies astoņas komandas.»

Līdz ar to acīmredzot nāksies labot čempionāta kalendāru, ko ērti ir paveikt tieši šobrīd, jo Noah komanda pirmajā kārtā bija brīva.

FK Ventspils 1. apļa kalendārs (iespējamas izmaiņas)
13. marts plkst. 13 VentspilsRiga FC

20. marts plkst. 13 VentspilsRFS

3. aprīlis plkst. 17 ValmieraVentspils

12. aprīlis plkst. 17 VentspilsLiepāja

16. aprīlis plkst.17 SpartaksVentspils

25. aprīlis plkst. 14 DaugavpilsVentspils

1. maijs plkst. 13 Ventspils – Metta

Ar pilnu spēļu kalendāru var iepazīties ŠEIT

PPK Live raidījums ar Virslīgas treneru dalību

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    Latvija pāri visām! 12.03.2021, 19:34:15

    Labāk pagaidīšu FKV 2 dublieru čempionātu.
    Tur vismaz var vērot spēles.

  • 0
    Jeska 13.03.2021, 18:22:44

    Futbola - zaudējums 0:3 ! Savā laukumā, basketbola zaudējums pret ...... LU (!!!) Kas vispār ir noticis ar Ventspils komandām? Ja nemāk (negrib) spēlēt tad lai spēlētāji iet kautkur strādāt !

  • 0
    Pipars 13.03.2021, 20:22:55

    Vo,vo!
    Aivič čokā un kārtības nekādas vair ventiņos!:)))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: