No pirmdienas, 16.marta, līdz 14. aprīlim apmeklētājiem ir slēgtas visas Ventspils bibliotēkas struktūrvienības - Galvenā, Bērnu, Pārventas, Gāliņciema, Augstskolas un Mūzikas bibliotēka un ārējais apkalpošanas punkts medicīnas bibliotēka Ventspils Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Visu nenodoto grāmatu, žurnālu, disku u.c. bibliotēkā izsniegto materiālu nodošanas termiņš automātiski tiek pagarināts līdz 14. aprīlim. Ņemot vērā īpašo situāciju, bibliotēka nepiemēro kavējuma naudu par laikā nenodotajām grāmatām u.c. materiāliem. Ir iespēja izmantot grāmatu nodošanas kastes, kas atrodas ārpusē pie Galvenās bibliotēkas un Pārventas bibliotēkas.

Laikā, kamēr bibliotēka ir slēgta, visi tiek aicināti bez maksas lasīt e-grāmatas vietnē www.3td.lv, kā arī attālināti lietot bibliotēkas abonētās datubāzes EBSCO (žurnālu raksti, e-grāmatas angļu valodā), BRITANNICA un LETONIKA! Lai saņemtu vai atjaunotu savus pieejas datus, var rakstīt uz biblioteka@ventspils.lv vai zvanīt 636 27364, 63627362, 63623598.

Izmantojiet Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā pieejamos kultūras un atmiņu institūciju elektroniskos resursus - Diva.lv, Periodika.lv un LNB Digitālā bibliotēka. Vairāk informācijas mājaslapā http://biblioteka.ventspils.lv/abonetas-datubazes/#db10

Bibliotēkas ir slēgtas, ņemot vērā Ministru kabineta lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī, reaģējot uz koronavīrusa COVID-19 izplatīšanos Eiropā un Latvijā, un valdības lēmumu ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Aicinām sekot līdzi turpmākajai informācijai Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē biblioteka.ventspils.lv un bibliotēkas sociālo tīklu kontos.

Oficiālā informācija par epidemioloģisko situāciju valstī pieejama Slimību profilakses un kontroles centra mājas lapā www.spkc.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    reku 16.03.2020, 11:14:21

    Vai bibliotekāres vismaz algu saņems par piespiedu bezdarbību?

  • 0
    vent_biblioteka 16.03.2020, 14:43:37

    Daļa darbinieku strādās attālināti, daļa pildīs ikdienas pienākumus, nesaistītus ar tiešu lasītāju apkalpošanu, bet daļa izmantos atvaļinājumu.
    Laikā, kamēr bibliotēka ir slēgta, aicinām bez maksas lasīt e-grāmatas vietnē www.3td.lv, kā arī attālināti lietot bibliotēkas abonētās datubāzes EBSCO (žurnālu raksti, e-grāmatas angļu valodā), BRITANNICA un LETONIKA! Lai saņemtu vai atjaunotu savus pieejas datus, aicinām rakstīt uz biblioteka@ventspils.lv.
    Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā pieejami kultūras un atmiņu institūciju elektroniskie resursi Diva.lv, Filmas.lv, Periodika.lv un LNB Digitālā bibliotēka, kur daļa no resursiem skatāma attālināti. Vairāk informācijas mājaslapā http://biblioteka.ventspils.lv/abonetas-datubazes/#db10
    Aicinām sekot līdzi turpmākajai informācijai Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē biblioteka.ventspils.lv un bibliotēkas sociālo tīklu kontos.

  • 0
    Pipars 16.03.2020, 15:02:14

    Periodika lv daļu laikrakstu varot lasīt tikai bibliotēka uz vietas!
    Ko tādos gadījumos darīt???

  • 0
    vent_biblioteka 16.03.2020, 17:42:30

    Periodikas portālā ir iekļauti aptuveni 3000 dažādu nosaukumu laikrakstu un žurnālu – vairāk kā 2,5 miljonu lappušu – gan no Latvijas, gan trimdā izdotas periodikas. http://periodika.lndb.lv/#allPeriodicals ar c ir apzīmēti izdevumi, kurus aizsargā autortiesības un kuri pieejami apskatei tikai Latvijas bibliotēku tīklā, liela daļa izdevumu pieejami ārpus bibliotēkas.
    Piedāvājam iepazīties arī ar Nacionālo enciklopēdiju https://enciklopedija.lv/ , kurā ir 1666 oriģināli šķirkļi par visaptverošām tēmām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: