Piektdien, 24. augustā, ventspilnieki un pilsētas viesi dosies nesteidzīgā pastaigā pa Ventspils pilsētu. Šoreiz galvenie pastaigas objekti ar kino, teātri, koncertiem un izklaides iespējām arī bērniem atgriezīsies pilsētas parkos un skvēros, tomēr šajā vakarā aktivitātes neizpaliks arī citviet pilsētā.

Tirgus laukumā notiks “Teatrāla ampelēšanās”.

No plkst. 20 - 21 varēs noskatīties Sabiles amatierteātra izrādi “Mucenieks un muceniece”, savukārt no plkst. 21 - 22 visus aicinās Kr. Valdemāra Talsu teātris ar izrādi “Tā un šitā un nekā”.

Amatu mājā un Skārņu ielā pastaigas baudītājus apburs Venēcijas atmosfēra.

No plkst. 19 – 22 Amatu mājas pagalmā notiks “Andele – mandele” ar smalkumu tirdziņu. Šeit gaidīs arī mākslinieku bohēma un ielu muzikanti, karikatūras, līnijdejas un aku vāku druka uz T-krekliem.

Rātslaukumā darbosies filmu studija “Avārijas brigāde”.

No plkst. 19 darbosies filmu studijas “Avārijas brigāde” kino darbnīcas ar animāciju veidošanu un leļļu izgatavošanu, kā arī aplikāciju meistardarbnīcas. Plkst. 21 – kino vakars bērniem, uz lielā brīvdabas ekrāna tiks demonstrētas jaunākās filmu studijas “Avārijas brigāde” animācijas filmas – “Meža sargi”, “Tornis” un “Zaķu lielā diena”. No plkst. 22.30 Rātslaukumā notiks kino vakars pieaugušajiem ar amizantāko latviešu komēdiju “Kriminālās ekselences fonds”.

Muzikālie kadri atdzīvosies Dzirnavu laukumā.

No plkst. 20 muzikālu baudījumu sagādās koncerts “Haidns un Mocarts satiekas!”, kur uzstāsies Latvijas Radio kora solisti un KORTELAINEN kvartets (Iveta Romancāne - soprāns, Dace Strautmane - alts, Kārlis Rūtentāls - tenors, Pēteris Vaickovskis – bass), kā arī Antti Kortelainen stīgu kvartets (Signe Šteimane - I vijole, Antti Kortelainens - II vijole, Pēteris Trasuns - alts, Māra Botmane – čells). Programmā - Jozefs Haidns un Volfgangs Amadejs Mocarts.

No plkst. 21 aicināti no sirds izsmieties komiķa Rūdolfa Kugrēna stāvizrādē. Rūdolfs šobrīd ir viens no zināmākajiem un aktīvākajiem jaunajiem komiķiem, kurš ir priecējis publiku visā Latvijā ar 4 solo izrādēm. Plkst. 21.30 no humora pāriesim uz karstasinīgiem ritmiem grupas “Trimanos” koncertā. “Trimanos” ir jauns un internacionāls projekts, kur satiekas mūzikas kultūras no Brazīlijas, Čīles un Latvijas, lai apvietos vienā kopīgā straumē, veidojot krāsainu un neaizmirstamu pieredzi.

Plkst. 22.30 būs komiķa Kalvja Troskas stāvizrāde. Kalvis ar stand-up comedy sāka nodarboties pavisam nesen, taču šajā laika posmā ir pierādījis sevi kā asprātīgu un oriģinālu personību stand-up scēnā.

Savukārt plkst. 23 grupas “Franco Franco” koncerts. Grupa līdz šim izdevusi divus mazalbumus – “Color Me” un “Moon + Light”, kas nominēts balvai “Zelta mikrofons” kategorijā “Alternatīvās vai indie-pop mūzikas albums”.

No plkst. 20 – 23 piektdienas vakara pastaigas laikā būs iespēja bezmaksas vizināties ar retro taksometriem. Taksi-limuzīnu pieturas būs izvietotas Tirgus un Dzirnavu laukumā.

Uz Ventspils Kultūras centra ēkas fasādes laikā no plkst. 23-00.00 būs iespējams vērot videoprojekciju - kino stāstu no populārām latviešu filmām projekta “Latvijas goda aplis” ietvaros.

Teātra namā “Jūras vārti” plkst. 20 notiks divu mākslas izstāžu atvēršana - "Sandras Strēles gleznas" un "Brekte uz dēļiem" un tikšanās ar izstāžu kuratoru Uldi Pētersonu.

No plkst. 22 – 2 naktī Piektdienas vakara balle Lielajā laukumā! Pilsētnieki un pilsētas viesi aicināti noslēgt vakara pastaigu ar balli kopā ar kino orķestri Jura Kristona vadībā un solistu Daini Skuteli. Ieeja ballē bez maksas.

Piektdienas vakara atmosfēru papildinās arī īpašie piedāvājumi vecpilsētas krodziņos un kafejnīcās.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    sisii 17.08.2018, 13:08:02

    Žēl gan,ka vakara pastaiga nebūs pa Brīvības ielu...

  • -3
    Murr69 22.08.2018, 07:46:24

    Tā ņemot šoreiz programma izskatās sakarīga un filma ar laba, bet kas ar to balli?!? Kaut ko labāk nevarēj dabūt, kārtējā pensionār ball!

  • 0
    Andris R. 24.08.2018, 12:54:27

    Tu pati neesi iesīkstējusi lauķene.

  • 0
    ^^—^^ 23.08.2018, 09:33:22

    Paldies kultūrniekiem - es ļoti priecājos par zaļļumballi. Beidzot ar vīru varēsim kārtīgu uzgriezt valsi. Jaunajiem vienkārši jāiemācās kārtīgi dejo - tad patiks arī zaļļumballes. :)

  • -1
    Ženija 23.08.2018, 10:30:17

    Tie jau nav tikai jaunie vien...Tie i dažād vecum cilvēk, kas vienkars nesaprot zaļumballs būtīb! Būs lāb ball, es a sav kompanij ies :)

  • 0
    krusttēvs vilhelms 24.08.2018, 19:29:49

    lietus,lietus līst.... Tāpēc jādzer vīns mājās un jāskatās ogres koncerta tiešraide...

  • -2
    Ženija 24.08.2018, 22:15:08

    Tu i no cukur!? Pfff... Ej un atpusas, pasākums labs!

  • 0
    uguntiņa 24.08.2018, 20:09:10

    Ja esi jauns, vai jūties jauns, tad labu draugu pulciņā ,pastaiga lietū...
    romantiski.

  • -1
    Aivars Laimonis Pirdulis 24.08.2018, 20:37:39

    Aiz praķa aizbāzt 07 vai,vislabāk,litru brandvīna,un uz priekšu!

  • 0
    Brīvā Latvija 25.08.2018, 11:02:35

    Vakars silts, lietus arī pārgāja. Pasākums labs.
    Patika abi Stand Up komiķi Dzirnavu laukumā. Šeit neliels fragments:
    ''Čigāns salauza kāju - tagad ģipsī (gypsy-angliski nozīmē čigāns)
    Es vairs Āfrikā nelietoju alkoholu, jo tad man nāk virsū melnie (laikam domāts alkohola delīrijs)''
    Par šiem jokiem skatītāji smējās visvairāk. Vēl interesanti, ka izveda kādu aktīvu skatītāju, kurš no sākuma izskatījās ka ir uz vienu roku ar komiķi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: