Latvijas futbola komandas "Ventspils" uzbrukuma līderis Adeleki Akinjemi, kurš iepriekš bez brīdinājuma to pameta, pievienojies Norvēģijas spēcīgākās futbola līgas klubam Kristiansandas "IK Start", pavēstījusi pati vienība.

Līgums ar 20 gadus veco Akinjemi noslēgts uz trīs sezonām un neoficiāla informācija liecina, ka norvēģu klubs "Ventspils" vienībai par pāreju ir samaksājis aptuveni 700 000 eiro.

"Esmu priecīgs atrasties "IK Start" vienībā," kluba mājaslapā citēts Akinjemi. "Darīšu visu, lai šīs komandas sastāvā gūtu daudz vārtu."

Savukārt kluba sporta direktors Tors Kristians Kārlsens izteicās, ka Akinjemi jau ticis pētīts ilgāku laiku. "Daudz strādājām, lai viņu iegūtu mūsu komandas rīcībā. Bija cilvēki, kas palīdzēja šai pārejai notikt un jāsaka, ka mums klāt stāvēja arī veiksme."

"IK Start" mājaslapā Akinjemi raksturots kā spēcīgs un dinamisks spēlētājs, kuram ir daudz enerģijas. "Akinjemi sezonas vidū Latvijas čempionātā bija savā labākajā formā, tādēļ ceram, ka viņš mums palīdzēs izcīnīt uzvaras. Tajā pašā laikā ir jāatceras, ka viņam ir tikai 20 gadi, tādēļ mums jābūt pacietīgiem," turpināja Kārlsens.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Akinjemi izraisīja pamatīgu skandālu Latvijas futbolā, jo viņš, nevienam nesakot, pameta "Ventspils" komandu.

Akinjemi gan pēc tam atgriezās Ventspilī, turklāt pirmdien devās vienības sākumsastāvā "SynotTip" futbola virslīgas spēlē pret "Liepāja"/"Mogo", šo maču ar 1:0 uzvarot ventspilniekiem.

Akinjemi bija "Ventspils" uzbrukuma līderis, šosezon ar 13 gūtiem vārtiem esot virslīgas rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņš parādīja teicamu sniegumu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs, kur četros mačos izcēlās ar septiņiem precīziem sitieniem. Sešus vārtus viņš guva pirmajā kvalifikācijas kārtā pret Albānijas klubu Ģirokastras "Luftetari", bet reizi pārspēja Francijas kluba Bordo "Girondins" vārtsargu.

Nigēriešu futbolistam līgums ar "Ventspils" komandu bija spēkā vēl uz četriem gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -6
    Latvija pāri visām! 17.08.2018, 09:58:57

    Lai jau veicas, bet švakiņš gan tas jaunais norvēģu klubiņš.
    Slinkums bij' gaidīt labāku piedāvājumu...

  • -2
    prof.Preobraženskis. 17.08.2018, 13:03:06

    Vai tik nav tā,ka no grimstoša kuģa žurkas mūk projām?

  • -5
    Latvija pāri visām! 17.08.2018, 20:25:56

    Tā ir normāla prakse futbola pasaulē.

  • 0
    arcus 18.08.2018, 08:44:53

    Aizmukt no kluba nezināmā virzienā?????

  • 0
    karlito 18.08.2018, 18:02:42

    Tas bija vairak kā paredzami..būtu brīnums,ja viņš paliktu Ventspilī!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: