Pašvaldības SIA Ventspils reiss informē, ka šīs nedēļas nogalē – piektdienas un sestdienas vakarā – pilsētā kursēs papildu sabiedriskais transports, lai nodrošinātu iespēju apmeklēt piektdienas pastaigu Iznāc vakara gaismā! un Senās uguns nakti Staldzenē.

PSIA Ventspils reiss, kas nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus Ventspils pilsētā, tradicionāli rūpējas par to, lai pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būtu ērtāk apmeklēt svētkus un dažādus pasākumus, kas norisinās nedēļas nogalē. Arī šo piektdien un sestdien tiek piedāvāts bagātīgs pasākumu klāsts, tāpēc tiks organizēti vairāki papildu reisi.

Nodrošinām vairāk reisu

Vēlamies atgādināt, ka jau otro gadu piektdienu (arī sestdienu) vakaros autobusi Ventspils pilsētas maršrutos kursē biežāk un ilgāk nekā citās nedēļas dienās.

Taču, tā kā rītvakar visi tiek aicināti apmeklēt piektdienas vakara pastaigu, tostarp arī balli Lielajā laukumā, PSIA Ventspils reiss nodrošinās papildu reisus. Naktī uz 25. augustu papildu reisi būs maršrutā nr. 22: no Inženieru ielas plkst. 1.30 (pie Swedbank – plkst. 1.35) un plkst. 2 (pie Swedbank – plkst. 2.05), bet no Celtnieku ielas plkst. 1 un plkst. 1.40 (centrā – attiecīgi plkst. 1.15 un plkst. 1.55).

Sīkāku informāciju par autobusu kustības laikiem var atrast autobusu pieturās, internetā www.ventspilsreiss.lv un uzņēmuma sociālo tīklu kontos (Facebook un Twitter). Aicinām ievērot, ka braukšanas maksa Ventspils pilsētas autobusu maršrutos pēc plkst. 22 ir 90 centi.

Autobuss pēc Senās uguns nakts

Savukārt sestdien, 25. augustā, uz Senās uguns nakti Staldzenē iespējams nokļūt ar regulāro reisu plkst. 20.10 no pieturas Swedbank. Autobusa vadītājs pēc pieprasījuma pasažierus nogādās līdz pasākuma vietai – Staldzenes stāvkrasta autostāvvietai.

Lai varētu nokļūt atpakaļ pilsētā, tiks organizēts vēl viens pa­pildu reiss, kas no pieturas ­Swedbank uz Staldzeni aties plkst. 22.25, bet no Staldzenes stāvkrasta autostāvvietas uz pilsētu – ne ātrāk kā plkst. 23.00 (noteikti tiks sagaidīts pasākuma noslēgums). Informācija par autobusu kursēšanas laiku pieejama arī tabulās.

Šajā vasarā papildu sabiedriskais transports organizēts arī Jūras svētkos un Ventspils Pilsētas svētkos, un, kā liecina pārvadāto pasažieru skaits, svētku dienās to izmantoja vairāk pasažieru nekā parasti. Piemēram, Pilsētas svētku laikā tika pārvadāti gandrīz 8 tūkstoši pasažieru, kas ir ievērojami vairāk nekā parastā sestdienā.

Informācijai

Vasaras sezonā tradicionāli tiek organizēti arī papildu reisi uz pa­sažieru iecienītākajiem galapun­ktiem, piemēram, pludmali. Maršrutā nr. 20 Celtnieku iela – Loču iela, kas pludmales sezonā pagarināts līdz Dienvidu molam, no 2. jūnija, kad tika pacelts Zilais karogs, līdz 21. augustam bija pārvadāti 25,8 tūkstoši pasažieru, kas ir par 8,6% vairāk nekā iepriekšējā gada analogā laika posmā.

Noslēdzoties pludmales sezonai, pakāpeniski tiks slēgti sezonālie reisi un maršruti, taču Ventspils reiss plāno turpināt sadarbību ar teātra namu Jūras vārti un citiem pasākumu rīkotājiem, kā arī organizēs papildu reisus uz svētku uguņošanu 18. novembrī un Jaungada naktī.

Aicinām pasažierus un pilsētas iedzīvotājus ar saviem priekšlikumiem par izmaiņām un uzlabojumiem sabiedriskā transporta kustībā darba laikā zvanīt Pārvadājumu daļai pa tālruni 63622422 vai rakstīt e-pastā: vreiss@ventspils.lv.

nr. 8

Staldzene–Centrs Swedbank

Swedbank Staldzene

22.25 23.00

Biļetes cena 0,90 EUR

nr. 22

Inženieru iela–Celtnieku iela

Inženieru iela Swedbank Celtnieku iela Centrs

01.30 01.35 01.00 01.15

02.00 02.05 1.40 01.55

Biļetes cena 0,90 EUR

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: