Otrdien, 17. jūlijā plkst. 19 Pārventas bibliotēkā notiks klavieru kvarteta RIX 25 gadu jubilejas koncerts.

Koncertprogramma plānota vienā daļā un tajā iekļauti divi skaņdarbi. Koncertu iesāks latviešu komponista Andra Baloža skaņdarbs klavieru kvartetam Folkoholistic, kurā mijas latvisku deju ritmi ar vitālu un dzīvespriecīgu mūzikas motīvu saspēli. Koncerts savu kulmināciju sasniegs, kad izskanēs Johannesa Brāmsa (Brahms) klavieru kvartets la mažorā, kas uzskatāms par kamermūzikas virsotni, un ne velti jau vairāk kā simts gadus šis skaņdarbs nepamet koncertzāļu programmas visā pasaulē.

Klavieru kvarteta RIX sastāvā ir dažādās valstīs dzīvojoši mūziķi. Vijolnieks Sandis Šteinbergs ir viens no Latvijā atzītākajiem vijolniekiem, Lielās Mūzikas balvas laureāts, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis, pasniedzējs JVLMA un daudzu kamermūzikas projektu dalībnieks. Ilze Kļava ir Bergenas simfoniskā orķestra altu grupas koncertmeistare, profesionāla altiste gan orķestrī, gan ansambļos, kā arī sniedz koncertus kā soliste ar orķestri. Čellists Reinis Birznieks ir Tamperes simfoniskā orķestra čellists, kas sadarbojas ar vadošajiem Latvijas komponistiem un ir veicis daudzus nozīmīgus ierakstus gan kā solists, gan ansambļu dalībnieks. Pianists Jānis Maļeckis ir JVLMA profesors, kas akadēmisko darbu savieno ar aktīvu koncertdarbību, meistarklašu vadīšanu visā Eiropā, darbu starptautisku konkursu žūrijā un gleznošanu.

Pirms un pēc koncerta apmeklētāji varēs iepazīt Jāņa Maļecka veikumu fotogrāfijas jomā. Pārventas bibliotēkas amfiteātrī būs izstādītas arabeskas – īpašs vizuālās mākslas žanrs, kurā ģeometriskās līnijās un formās kaleidoskopiski savijas dabas elementi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Anita 17.07.2018, 15:32:54

    Tā jocīgi izklausās , klavieru kvartets, bet muzikanti ar vijolēm un čellu.

  • 0
    reku 17.07.2018, 16:26:50

    Nu jā,pēc loģikas vajadzētu būt 4 klavierēm.
    Bet laikam jau tāda terminoloģija.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: