Sporta skolas Spars BMX braucēji īsā laikā paguvuši gan atzīmēties Latvijas čempionātā, tiekot tajā pie medaļām, gan aizcīnīties līdz finālam Eiropas meistarsacīkstēs.

Eiropas čempionāts risinājās Francijas pilsētā Sarjanā, kur tāpat kā citviet Eiropā valdīja pamatīgs karstums. Uz šīm sacensībām devās četri treneru Arņa Zecmaņa, Ievas Valdmanes un Jāņa Šķepera audzēkņi, no kuriem divi – Rolands Pommers un Ronalds Rītiņš – bija iekļauti Latvijas izlases sastāvā. Abi pārvarēja B15–16 grupas priekšsacīkstes, taču Rītiņš apstājās jau astotdaļfinālā, bet Pommers turpināja līdz pat finālam. Otrā vieta astotdaļfinālā, trešā ceturtdaļfinālā, bet pusfinālā savā braucienā viņš bija ceturtais, tā iekļūstot starp čempionāta astoņiem labākajiem. Finālā startēja divi latvieši un Rolands finišu sasniedza sestais. B8 grupā līdz finālam tika Mariss Mažrims, galu galā sasniedzot Spara sportistu labāko rezultātu – piektā vieta. Priekšsacīkstes pārvarēja arī Matīss Mažrims, bet apstājās ceturtdaļfinālā. «Lielajiem puišiem šis bija labākais Eiropas čempionāts. Rolands noteikti parādīja labāko, uz ko šobrīd ir spējīgs, turklāt neskatoties uz to, ka nācās startēt pamatīgā karstumā,» aizvadīto čempionātu komentē Šķeperis.

Latvijas čempionātā, kas norisinājās Mārupē, Spara braucēji tika pie visa kaluma godalgām, turklāt to bija daudz. Airisa Galiņa ne vien kļuva par Latvijas čempioni, bet arī izcīnīja ceļazīmi uz pasaules jaunatnes olimpiādi Buenosairesā, kas ir viens no augstākajiem sasniegumiem, pie kāda var tikt juniori. Krūzeru braucieni notika Spara zīmē, jo par uzvarētāju kļuva Kristaps Ezītis, bet trešo vietu izcīnīja Toms Rožukalns. Medaļas arī abiem izlases dalībniekiem – otrais bija Rītiņš, trešais – Pommers –, bet Artis Zemrūķis ierindojās piektajā vietā. Junioru konkurencē piektajā vietā bija Markuss Valdmanis, kam šī ir pirmā sezona šajā vecuma grupā. Ar medaļām iepriecināja arī mazie braucēji – sudrabs Luīzei Pommerei, bronza Albertam Veinbergam, Marisam Mažrimam un Matīsam Mažrimam.

Mārupē notika arī kāds pavisam vēsturisks notikums, jo pirmo reizi tika noskaidroti Latvijas čempioni arī blakusvāģu klasē. Par pirmajiem čempioniem tika kronēti Jānis Šķeperis un Kristofers Bužoks, tā ka ventspilnieki arī tā ierakstījušies Latvijas BMX vēstures grāmatā. Šķeperis stāsta, ka šim BMX paveidam pamati tika likti pirms trim gadiem: «Ideja par šādiem mačiem mums radās kopā ar kuplo Ezīšu ģimeni, un pamazām tā tika realizēta dzīvē. Ar Bucher Municipal atbalstu tapa pirmie blakusvāģi, un pirmajos mačos startēja trīs ekipāžas. Šoreiz Latvijas čempionātā tādas bija jau 12, bet sacensības izsauca pamatīgas ovācijas.» Vienīgais, ko ventspilniekiem neizdevās sasniegt Mārupē, – trijnieks komandu vērtējumā. Šoreiz no tā šķīra tikai viens punkts, kas, protams, ir sarūgtinoši, toties patīkams ir fakts, ka Valmieras un Ventspils komandas tiek arvien tuvāk nenoliedzamajiem favorītiem – Mārupes un Rīgas braucējiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: