28. un 29. jūlijā ceturto reizi Ventspils pludmalē pie Dienvidu mola norisināsies Smilšu skulptoru simpozijs „Zelta smilšu grauds 2018”.

Ventspilī ieradīsies mākslinieki, lai priecētu pilsētniekus un pilsētas viesus ar vienreizējiem mākslas darbiem, kas veidoti no smiltīm un ūdens. Šogad festivāla konkursa tēma – “Svētki”.

Konkursā piedalīsies Latvijas mākslas skolu komandas, individuālie dalībnieki un ģimeņu grupas, kas pludmalē veidos mākslas darbus no smiltīm. Piedalīties konkursā ir atsaukušās mākslas skolas no Ventspils, Aizputes, Kuldīgas, Ķekavas un Priekules.

Šogad, tāpat kā iepriekšējā gadā, piecas atsevišķas smilšu skulptūras veidos profesionāli mākslinieki - pedagogi no Latvijas. Simpozijs savu kulmināciju sasniegs sestdienas, 28. jūlija vakarā, kad līdz ar tumsas iestāšanos uz izveidotajām smilšu skulptūrām būs vērojamas krāsu un gaismu spēles. Rosība Ventspils pludmalē pie Dienvidu mola jau norisināsies no trešdienas - 25. jūlija, kad tēlnieks no Krievijas sāks veidot Demo skulptūru.

Demo skulptūru veidos tēlnieks Sergejs Celebrovskis no Krievijas sadarbībā ar Latvijas smilšu skulptoru. Sergejs Celebrovskis skulptūras veido jau no 1994. gada, sākotnēji veidoja ledus skulptūras, no 2000. gada nodarbojas ar smilšu skulptūru veidošanu. Piedalījies neskaitāmos festivālos, konkursos un čempionātos Krievijā, Eiropas valstīs un Amerikā. Ir 15 starptautisko konkursu laureāts.

Visas nedēļas garumā tiks veikti priekšdarbi un speciālās formās tiks sablietētas smiltis, lai tēlnieki varētu veidot savus konkursa darbus. Kā top mākslinieku un konkursantu darbi, ikviens varēs vērot jau no piektdienas – 27. jūlija pēcpusdienas. Kopumā šogad būs vērojamas 20 skulptūras, bez tām papildus sestdien, 28. jūlijā taps Hobby un Ģimeņu grupu veidotās skulptūras, kur pieteikšanās dalībai notiks pasākuma ietvaros - 28. jūlijā no plkst. 9 līdz plkst. 11.30. Darbs pie skulptūru veidošanas norisināsies līdz plkst. 15, pēc tam notiks skulptūru vērtēšana un plkst.17 – apbalvošanas ceremonija.

Ventspils smilšu skulptoru simpozija „Zelta smilšu grauds” noslēgums tiks papildināts ar muzikālu programmu, kurā no plkst. 21 uzstāsies Ventspils mūziķi – Jēkabs Macpans un grupa “1MAY”. Kā ierasts, „Zelta smilšu grauds” noslēgsies ar Latvijas autoru veidotu ugunsskulptūru saulrietā ap plkst. 22 vakarā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: