Ventspils autoostas uzgaidāmajā zālē nesen izvietots statīvs ar žurnāliem brīvai lietošanai. Iniciatīvu pašvaldības SIA Ventspils reiss īstenoja sadarbībā ar Ventspils bibliotēku.

Tradicionāli Ventspils autoosta ir vieta, kur rosība sākas jau pašā rīta agrumā un norimst vien vēlā vakara stundā. Savās ikdienas gaitās tajā uzkavējas gan vietējie pilsētas un novada iedzīvotāji, gan arī Ventspils viesi. Un, tā kā, gaidot autobusu, pasažieriem autoostā reizēm nākas pavadīt ilgāku laiku, Ventspils reiss sadarbībā ar bibliotēku ir sarūpējis patīkamu pārsteigumu – iespēju izvēlēties un bez maksas lasīt kādu sev interesējošu žurnālu.

Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura informēja, ka uzgaidāmajā zālē tiek izvietoti tādi periodikas izdevumi, kas saturiski ir aktuāli ilgākā laika periodā, piemēram, dažādi populārzinātniskie, dzīvesstila žurnāli un citi.

Gadu laikā Ventspils reisam un bibliotēkai ir izveidojusies cieša sadarbība. Arvien izdodas rast jaunus un veiksmīgus risinājumus, kā pasažieru pārvadājumu nozari sasaistīt ar literatūru un kā pasažierus iedrošināt draudzībai ar grāmatām. Savstarpējās sadarbības pirmsākumi meklējami idejā par Dzejas autobusu. Ventspils reiss ikreiz gādā par iniciatīvas tehnisko izpildījumu – nodrošinot lielas ietilpības autobusu –, savukārt bibliotēka līdzdarbojas, organizējot literāro un muzikālo pasākuma programmu.

Taču Ventspils reiss, būdams sociāli atbildīgs uzņēmums, arī iepriekš rūpējies, lai autoostas uzgaidāmajā zālē nebūtu jāgarlaikojas, papildināja tā sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Leimane. Autoostā pasažieriem ir bijusi iespēja apskatīt uzņēmuma paša spēkiem sagatavoto izstādi par sabiedriskā transporta vēsturi Ventspilī Par vedējiem, braucējiem un citiem..., arī vairākas fotogrāfiju un izglītības iestāžu audzēkņu radošo darbu izstādes. Notikuši arī citi izklaidējoši un vienlaikus arī izglītojoši pasākumi, kas saistīti ar sabiedriskā transporta izmantošanas un satiksmes drošības jautājumiem. Tuvākajā laikā autoostas uzgaidāmajā zālē pasažieriem būs iespēja aplūkot izstādi, kas tapusi sadarbībā ar Ventspils fotokluba dalībniekiem.

Jāpiebilst, ka ģimenēm ar bērniem iecienīts ir arī autoostas uzgaidāmajā zālē esošais rotaļu stūrītis, kas tur tika ierīkots pirms dažiem gadiem. Lai rotaļāšanās iespējas mazajiem pasažieriem būtu daudzveidīgas, ikviens, kuram ir tāda iespēja, laipni aicināts papildināt krāsojamo grāmatu, zīmuļu, spēļmantiņu un galda spēļu klāstu.

Būt sabiedriski aktīviem, sadarboties ar citām organizācijām un uzņēmumiem, kā arī iesaistīties pašvaldības dzīvē uzņēmumu īpaši motivē dalība Ilgtspējas indeksa noteikšanā, un tas vainagojies ar labiem panākumiem, jo šogad ekspertu vērtējums šajā kritērijā ir sasniedzis 96 procentpunktus no 100 iespējamajiem.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    krusttēvs vilhelms 20.07.2018, 06:55:13

    Lūgums: Vai varētu palaist autobusu Ventspils-Kolka pa taisno? un atpakaļ.
    Tagad piemeram,ja grib aizbraukt uz kolku caur Talsiem jābrauc,kas tas ir????

  • 0
    Amilda 20.07.2018, 07:39:34

    Pilnigi piekritu! Ventspils-Kolka-Roja. Vismaz kamer vasara!

  • -4
    Freds 20.07.2018, 10:50:07

    Krusttēv, ja būtu šāds reiss, cik bieži to izmantotu?

  • -4
    Ventspilsreiss 20.07.2018, 08:34:32

    Ar priekšlikumiem par jaunu starppilsētu reisu vai maršrutu atklāšanu jāvēršas pie pasūtītāja Valsts SIA "Autotransporta direkcija".

  • -2
    reku 20.07.2018, 21:17:39

    Vēl tīkamāka autobusu gaidīšana taptu,ja no uzgaidāmās zāles aizvāktu to novērošanas kameru.Varētu mierīgi iebaudīt kādu dzērienu,kas pirkts turpat vietējā veikalā "Top".Tos dārgos alus bistriķī ne katrs var atļauties.

  • 0
    Nah Nahs. 22.07.2018, 07:26:01

    Būs lasāmviela cilvēkiem no naktspatversmes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: