Sakarā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, Valsts policija turpina strādāt paaugstinātas gatavības režīmā un veic preventīvus pasākumus, lai nodrošinātu valdības lēmumu izpildi.

Likumsargi reaģē uz iedzīvotāju sniegto informāciju par personām, kuras, iespējams, neievēro pašizolāciju. Tāpat likumsargi patrulē un pārbauda atpūtas vietas, vienlaikus, izmantojot automašīnās iebūvētās sistēmas un skaļruņus, apziņojot par valstī noteiktajiem ierobežojumiem. Taču turpinās darbs arī pie uzsāktajiem kriminālprocesiem dažādās jomās.

Martā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu vairākos kriminālprocesos.

Izmeklēšana pabeigta kriminālproces Liepājā, Saldus novadā un Ventspilī.

Ventspilī piecas personas nodarbojās ar psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu. Kriminālprocesa ietvaros tika izņemts amfetamīns un elektroniskie svari, un tika aizturētas piecas personas, divām izmeklēšanā tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Četras no personām iepriekš jau bija nonākušas policijas redzeslokā.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē).

Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā vp.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: