Ņemot vērā to, ka pašreiz arvien straujāk Latvijā izplatās saslimstība ar koronovīrusu Covid-19, pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi”, domājot par savu darbinieku drošību un veselību, 31. martā saņēma iepriekš pasūtītos 3D printētus sejas vairogus, ko ikdienas darbā varēs pielietot sētnieki.

Pašreiz uzņēmums iegādājies 50 sejas vairogu komplektus, kas sastāv no rāmja, regulējamas lentas un maināmiem trīs caurspīdīgiem sejas aizsegiem jeb vairogiem. Tie paredzēti atkārtotai lietošanai, jo tīrāmi ar dezinfekcijas līdzekļiem. Šādu vairogu mērķis ir nosegt seju, pasargājot no gaisa pilienu nokļūšanas acīs un mutē. Svarīgi arī tas, ka aizsargs ierobežo iespēju pieskarties sejai ar rokām, kas būtiski mazina iespēju inficēties.

Šādi sejas vairogi izgatavoti tepat Ventspils Tehnikumā, kas, pateicoties projekta ''Shield48'' īstenošanai, pievienojies SIA ''3D Technology'' decentralizētajam sejas vairogu ražotāju tīklam, jo skola aprīkota ar nepieciešamajiem 3D printeriem un CNC frēzēm. Pirmie testa eksemplāri tehnikuma darbnīcās tika izgatavoti vien pagājušajā nedēļā un kā atzīst projekta īstenotāji, tie izgatavoti ātri un ļoti labā kvalitātē. Līdz ar to Ventspils Tehnikums veiksmīgi apliecinājis, ka ir spējīgs patstāvīgi darboties kā centrālais sejas vairogu ražotājs Ziemeļkurzemē. Pirmie Ventspilī saražotie vairogi pēc iepriekšēja pasūtījuma piegādāti pašvaldības SIA ''Ventspils nekustamie īpašumi''.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    FerdinanTs. 31.03.2020, 19:47:51

    Šitie makten ātri aizsvīst,nemaz nav jābūt pohām.

  • 0
    Pipars 01.04.2020, 08:33:30

    Kāda ir šo sejas aizsargu iegādes cena???

  • -1
    karlito 01.04.2020, 11:52:55

    Kāpēc tādas maskas nav aptiekāriem,veikalu kasierēm un citiem,kuriem darbs ir saistīts ar īpašu risku?

  • -3
    Kristīne Vāgnere 01.04.2020, 12:22:47

    Ventspils Tehnikumā atbilstoši SIA 3D Tehnology pasūtījumam tiek ražotas sejas aizsargmaskas, kuras plašāku atpazīstamību ir ieguvušas ar nosaukumu Shield48. Šīs maskas prioritāri tiek ražotas mērķgrupām, kuras ir tiešā saskarē ar vīrusa COVID 19 inficētajiem vai karantīnā esošajiem – mediķiem, drošības iestāžu darbiniekiem, pārdevējiem. Lai pasūtītu šo aizsargmasku saņemšanu, ir jāsazinās ar Ventspils tehnikuma direktora vietnieku Uldi Bergmani un jāveic pasūtījums. Lai saņemtu pasūtītās aizsargmaskas, vispirms ir jāapmaksā rēķins (kuru izraksta SIA 3D Tehnology), pēc rēķina apmaksas preci var saņemt Ventspils Tehnikumā. Vienas aizsargmaskas aprēķinātā pārdošanas cena ir 20 eur + PVN. Sīkāku informāciju par aizsargmaskas kvalitāti un citiem jautājumiem var iegūt, sazinoties ar uzņēmumu SIA 3D Tehnology https://shield48.eu/lv/sakums/

  • -3
    Latvija pāri visām! 01.04.2020, 15:02:08

    Šos vajadzētu slimnīcai iepirkt priekš mediķiem.

  • 0
    warfeis 01.04.2020, 17:23:59

    pornografija ne maskas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: