Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 1. aprīļa plkst. 6.30 līdz 2. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus - četrus uz ugunsgrēku dzēšanu un divus uz glābšanas darbiem.

Ventspilī tika saņemts viens izsaukums - plkst. 10.33 uz Saules ielu, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājis dūmu detektors. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, no kā bija radies sadūmojums un bija nostrādājis dzīvoklī esošais dūmu detekors. Dūmu detektora skaņas signālu bija dzirdējuši kaimiņi, kuri bija izsaukuši ugunsdzēšejus glābējus. Tā kā dzīvoklim bija atstāts atvērts logs, ugunsdzēsēji glābēji caur to iekļuva dzīvoklī, izslēdza plīti un iznesa piedegušo katlu ārā no dzīvokļa.

Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši. VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un arī karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti un izcelties ugunsgrēks!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    .Barons.. 02.04.2020, 15:59:25

    Ja būt tād Dūm Detektōr,ko nesākt gaudot dēļ Pīpešan dūm.
    Es,ka pīpet sav Belomor-kanal diu Papiross vien pec oter,tad tād verķ obligāt būs nostrādat.
    Lab,ka iekš man muiž ir pulk istab,kur var brīv pīpet.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: