No 6. aprīļa, līdz 31. maijam maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu ģimeņu bērniem, tajā skaitā bērniem no daudzbērnu ģimenēm, kas deklarēti un sasniedzami Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, tiek nodrošināta brīvpusdienu piegāde dzīvesvietā. Piedāvājam uzskatāmu informāciju par brīvpusdienu saņemšanas kārtību.

Kas saņem brīvpusdienas?

No 2020. gada 6. aprīļa līdz 2020. gada 31. maijam brīvpusdienas saņem:

  • maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu ģimeņu bērni, kas mācās Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, ir deklarēti un sasniedzami Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā;

  • maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu ģimeņu bērni, kas mācās Ventspils pilsētas vispārizglītojošās skolās, ir deklarēti un sasniedzami Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā;

  • maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu ģimeņu bērni, kas nemācās Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs vai Ventspils pilsētas vispārizglītojošās skolās, bet ir deklarēti un sasniedzami Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā.

Kā pieteikties brīvpusdienām?

Maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu ģimeņu bērni, kas mācās Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs vai Ventspils pilsētas vispārizglītojošās skolās, automātiski reģistrēti brīvpusdienu saņemšanai un ar to ģimenēm sazinājusies par brīvpusdienu piegādi atbildīgā Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes darbiniece.

Maznodrošinātu, trūcīgu un krīzes situācijā nonākušu ģimeņu bērni, kas nemācās Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs vai Ventspils pilsētas vispārizglītojošās skolās, bet ir deklarēti un sasniedzami Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, piesakās brīvpusdienu saņemšanai elektroniski, rakstot uz e-pastu pusdienas@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 29399402.

Ventspils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem vai Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēniem, kuru ģimene nonākusi krīzes situācijā, izvērtējot apstākļus, kuri pieejami izglītības iestādes vadībai, brīvpusdienas iespējams piešķirt ar skolas direktora vai pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja rīkojumu. Šādā gadījumā ģimenes pārstāvim jāgriežas ar iesniegumu pie attiecīgās izglītības iestādes vadības.

Pieteikumos norādītie brīvpusdienu piegādes adresāti tiek pievienoti piegādes sarakstā 2-3 darbadienu laikā.

Kā saņemt brīvpusdienas?

Brīvpusdienu piegādes procesa operatīvai norisei sastādīti vairāki maršruti un katram maršrutam norīkots mikroautobuss ar šoferi un diviem darbiniekiem, kas piegādā ēdienu norādītajā bērna dzīvesvietā katru darbadienu laika posmā no plkst. 11.30 līdz plkst. 13.30. Pirms darbinieku ierašanās adresātā, pusdienu saņēmēji par to tiek telefoniski informēti. Saņemot pusdienas, to saņēmējam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase, ID karte vai skolēna apliecība).

Piegādājot ēdienu, tiek stingri ievēroti nepieciešamie drošības pasākumi, sanitārās normas, aizsardzības pasākumi un regulāri dezinfekcijas pasākumi.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Aija V. 08.04.2020, 15:20:01

    Savādi noformulēts - ''tajā skaitā daudzbērnu ģimenes'', it kā daudzbērnu ģimenes būtu tikai trūcīgas vai maznodrošinātas?! Mūs kā daudzbērnu ģimeni gan skolā, gan bērnudārzā informēja, ka pieteikties pusdienām var arī tie, kuri ir labi situēti. Katru iesniegumu tālāk vērtēšot. Tā nu jau trešo dienu saņemam vienu porciju skolniekam. Galu galā- lasīju informāciju ''lsm.lv'', ka valdība lēmusi no valsts budžeta apmaksāt pusdienas visiem bērniem no daudzbērnu ģimenēm- un pašvaldībām tas jānodrošina. Esam pateicīgi. Par praktisko pusi: pirmdien un šodien atbrauca ap 14:50 viena brigāde- pirmdien bija bez maskām, šodien bija ar biezām marles maskām un aicināja iziet līdz mājas galam; kamēr runāja pa telefonu, masku noņēma; šoferim nebija ne maska, ne aizsargtērpa), vakar citi piegādātāji - ap 12.10, busiņš gaidīja tieši pie durvīm sapratnē, ka mums mājās zīdainis, aizsargtērpi un maskas izskatījās zolīdākas un turēja uz deguna). Ēdiens ir kastītē un kastīte- maisiņā, un tiek iedots rokās.

  • -1
    Ventspils Izglītības pārvalde 09.04.2020, 09:58:10

    Labdien!
    Atbalsts šobrīd nepieciešams daudzām ģimenēm, un Ventspils dome lēma atbalstīt visas ģimenes, kuras nonākušas krīzes situācijā. Labklājības ministrijas mājaslapā pieejams skaidrojums, kas ir krīzes situācijā nonākušie. Piemēram, māmiņa, kas viena audzina divus bērnus arī var nonākt krīzes situācijā un pretendēt uz pusdienu piegādi.
    Iesniegumus par brīvpusdienu saņemšanu pirmsskolas izglītības iestādes vadībai var iesniegt arī ģimenes, kuru bērni šobrīd apmeklē dežūrdārziņu un/vai apmeklēs tos aprīlī un maijā. Valsts šādu atbalstu neparedzēja – tas ir Ventspils pašvaldības atbalsts.
    Jau pirmajā ēdiena piegādes dienā, 6. aprīlī, visiem darbiniekiem tika izdalīti aizsargtērpi, tajā skaitā marles aizsargmaskas. Lai uzlabotu drošību un darbinieki brīvi varētu veikt savus pienākumus, šodien tiem tiks izsniegtas jaunas aizsargmaskas.

  • -1
    Nif nifs 08.04.2020, 15:33:20

    Ēdiens kastītē, kastīte maisiņā- normāli. Priekš kam vēl cepties par maskām?

  • -3
    ^^—^^ 08.04.2020, 16:41:01

    Šeit vienkārši atsevišķi neizdala daudzbērnu ģimenes - krīzes situācijā nonākusi ģimene var būt kā daudzbērnu ģimene, tā arī ģimene ar vienu bērnu, savukārt, citas daudzbērnu ģimenes nedzīvo ne tuvu krīzes situācijai.

    Pieteikties jau droši vien, ka var, bet izvērtē katru gadījumu atsevišķi.

    lsm varbūt visu nepaskaidro... Ventspilī pusdienas (t.i. otrais ēdiens nevis pārtikas paka) saņem plašāks loks, nekā ir noteikts MK noteikumos - MK noteikumus ir teikts, ka tas jānodrošina 1.-9. klasei, bet Ventspilī trūcīgie/maznodrošinātie/krīzes situācijā nonākušie bērni tiek nodrošināti ar pusdienām arī 10., 11. un 12.klasē, tātad 1.-12.klase. + Ventspilī pusdienas arī bērnudārzniekiem, ko MK noteikumi arī neparedz.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: