Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi turpina daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās nodrošināt regulāru sanitāro apkopi un papildu dezinfekcijas pasākumus.

Vienu reizi dienā – koplietošanas telpu durvju un logu rokturu, lifta pogu un sienu, gaismas slēdžu, kodu paneļu, atkritumu tvertņu un atkrituma laukuma durvju vai lūku rokturu virsmu dezinfekciju.

Vienu reizi nedēļā – koplietošanas telpu kāpņu margu un pastkastīšu virsmu dezinfekciju.

Divas reizes mēnesī – koplietošanas telpu durvju un grīdas virsmu dezinfekciju.

Lai mazinātu iespējamos riskus, dzīvojamo māju koplietošanas telpas ar dezinfekcijas līdzekļiem tiek apstrādātas agri no rīta – aptuveni no plkst. 5.30 līdz 8, kad kāpņu telpās var sastapt vismazāk cilvēku. Vēršam uzmanību, ka dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības lemt par papildu sanitārās apkopes un dezinfekcijas pasākumiem vai to regularitāti, kā arī par nepieciešamību kāpņu telpās izvietot roku dezinfekcijas līdzekļus un vienreizlietojamās salvetes, apmaksājot šos izdevumus no apsaimniekošanas maksas līdzekļu uzkrājuma vai nodrošinot citu finansējumu.

Svarīgi atcerēties, ka arī pašiem iedzīvotājiem ir jāievēro piesardzības pasākumi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju koplietošanas telpās, proti:

  • bez nepieciešamības neapmeklēt koplietošanas zonas, bet,  apmeklējot tās, ievērot savstarpējo 2 metru distanci. Ieteicams kāpņu telpās, ejot pa kāpnēm, samainīties vietās, kur iespējams ievērot distanci;

  • atturēties no lifta izmantošanas. Ja lifts tiek izmantots, tad vienlaicīgi tajā drīkst atrasties tikai vienas mājsaimniecības iedzīvotāji;

  • neapmeklēt dzīvojamo māju iekšpagalmos esošos bērnu rotaļu laukumus;

  • iespēju robežās ar plikām rokām neaizskart koplietošanas virsmas (kāpņu margas, durvju rokturi, durvju koda un lifta pogas, gaismas slēdži u.c.). Ja no tā nav iespējams izvairīties, tad pēc saskarsmes izmantot dezinfekcijas līdzekļus, salvetes, rūpīgi mazgāt rokas;

  • ar dezinficējošu līdzekli notīrīt sava dzīvokļa ārdurvju rokturus.

Aicinām ikkatru pārskatīt savus ikdienas paradumus un atbildīgi izturēties ne tikai pret sevi, bet arī līdzcilvēkiem!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    svensto 07.04.2020, 07:35:59

    Kads murgs! Poruka iela 13 neesmu manijusi ka dezinfice!!!! Eju uz darbu katru ritu ap 07.00 ,kaut ka nejutu to hlora smaku!!! Starp staviem,jau ka treso nedelu stav saslaucita smilsu cupina!!!!

  • -1
    Guncis 07.04.2020, 18:28:05

    Kur ir teikts, ka mazgā vai tīra ar hloru ? ja katru rītu ej uz darbu ap 7, tad sētnieks varbūt jau visu ir apstrādājis pirms tam. Vai tāpēc, ka neesi redzējis/usi, tad tāpēc kāds ir jāvaino? Vai rokas tu bieži mazgā?

  • -2
    svensto 08.04.2020, 10:33:45

    vismaz kaut kadai smaka treptelpa ir jabut!!!!! Poruka 13 nav trepes pat slaucitas jau 3 nedelas,par kadu dezinfekciju iet runa!!!

  • -1
    svensto 08.04.2020, 10:36:28

    Labdien!

    Dzīvojamās mājās virsmas tiek dezinficētas ar 0.5% hlora šķīdumu. Dezinfekcija tiek veikta vienu reizi dienā. Lai nodrošinātu, ka sētnieks pēc iespējas mazāk kontaktējas ar iedzīvotājiem, uzkopšanas pasākumi tiek veikti agri no rīta (ap plkst.6.00).



    Pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi”

  • 0
    Guncis 08.04.2020, 15:31:15

    Tas nozīmē, ja sētnieks ap 6 no rīta ir notīrījis ar šo līdzekli ārdurvju rokturus un kodu paneli, tad, ejot ārā pa durvīm, tu tās apošņā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: