Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursā ''SkillsLatvia 2021'' 16. martā nominācijā ''Viesu uzņemšana'' tiešsaistes pusfinālā piedalās izglītības programmas ''Viesnīcu pakalpojumi" 3. kursa audzēkne Alita Šlunceva.

Konkursā būs jāpierāda savas prasmes un zināšanas, kā arī jāveic viesnīcas telefonrezervāciju latviešu un angļu valodā, jāatbild uz žūrijas papildjautājumiem.

Savukārt, ceļu uz Starptautisko jauno profesionāļu meistarības konkursu ''EuroSkills 2021'' sākusi Dzinta Prodniece. Konkursa norise plānota šogad no 22. līdz 26. septembrim Grācā, Austrijā. Latvijas komandā šobrīd atlasīti kandidāti 16 prasmju konkursos. Dzinta Latviju un Ventspils Tehnikumu pārstāvēs starptautiskajā konkursā tematiskajā jomā ''Sabiedriskie un individuālie pakalpojumi'' nominācijā ''Viesu uzņemšana''.

Abas audzēknes konkursiem gatavo skolotāji Inta Tomsone, Mārtiņš Urbāns, Ilona Grīnvalde, Māra Kalneja, iepriekš arī Iveta Leinberga.

Ventspils Tehnikuma audzēkņi jauno profesionāļu meistarības konkursos Skills piedalās kopš 2017. gada. Šajos konkursos audzēkņiem, savstarpēji sacenšoties, ir iespēja demonstrēt savu profesionālo prasmju izcilību. Līdz šim mūsu audzēkņi ir sekmīgi piedalījušies ''SkillsLatvia'' nacionālā līmeņa konkursā, bet šogad arī pārstāvēs ''EuroSkills'' starptautiskajā profesionālās meistarības konkursā.

Lai arī konkurss ''SkilssLatvia 2020'' tika atcelts saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, ar augstiem rezultātiem Ventspils Tehnikuma audzēkņi iekļuva pusfinālos.

Savukārt 2019. gadā ''SkilssLatvia 2019'' Ventspils Tehnikumu meistarības konkursā pārstāvēja deviņi jaunieši, kuri kopumā piedalījās sešos konkursos un ieguva četras godalgotās medaļas, kopvērtējumā izcīnot 2. vietu Latvijā visu izglītības iestāžu konkurencē, saņemot organizatoru uzslavu par dinamiku profesionalitātē un izaugsmē:
- Zelta godalgas un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā konkursā izcīnīja Baiba Brasle nominācijā ''Restorānu pavārs'' un Dzinta Prodniece nominācijā ''Viesu uzņemšana'';
- Sudraba godalgu un iespēju piedalīties atlasē par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā konkursā izcīnīja Emīls Vēbergs nominācijā ''Restorānu serviss'';
- Bronzas medaļu izcīnīja Kārlis Bērziņš un Kārlis Edvards Ozoliņš nominācijā ''Inženierkomunikācija''.

Iepriekš ar teicamiem panākumiem konkursos dažādās nominācijās Ventspils Tehnikumu ir pārstāvējuši arī Kristaps Kļaviņš un Arvīds Valters.

''SkillsLatvia'' ir nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem, kas, sākot ar 2017. gadu, notiek reizi gadā. Konkursā profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, savstarpēji sacenšoties, demonstrē savu prasmju izcilību.

''EuroSkills'' ir starptautisks profesionālās meistarības konkurss jauniešiem, kurā vairāk kā 30 dalībvalstu pārstāvji demonstrē un salīdzina savas profesionālās prasmes un konkurētspēju ar citu valstu jauniešiem. ''EuroSkills'' ir iespēja gūt personīgus panākumus, prezentēt savas valsts profesionālās izglītības kvalitāti, salīdzināt profesionālās kompetences, sekmēt konkurētspēju, tāpat vairot profesionālās izglītības popularitāti un pievilcību. Euroskills notiek ik pēc diviem gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: