No nākamās nedēļas uz bērnudārziem rekomendēts vest tikai tos bērnus, kuru vecāki nevar strādāt attālināti, piektdien lēma Ministru kabinets.

Līdztekus bērnudārzs būs pieejams vecākiem, kuri strādā attālināti, bet nevar apvienot bērna uzraudzību paralēli darba pienākumiem.

Regulējuma mērķis ir nodrošināt mazāku bērnu skaitu bērnudārzu grupiņās, lai nodrošinātu efektīvāku epidemioloģisko drošību Covid-19 pandēmijas laikā.

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis uzsvēra, ka šo nevajag jaukt ar bērnudārza dežūrgrupiņām, jo bērnudārzos dažāda vecuma bērnu grupiņas savstarpēji netiks jauktas kopā.

Tāpat valdība lēma, ka pirmsskolas izglītības iestāžu nodarbinātajiem būs iknedēļas testēšana, lai nodrošinātu izglītības iestāžu izglītojamo un nodarbināto dzīvībai un veselībai drošus apstākļus.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu skaidroja, ka testu veikšana pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem ļaus ātrāk noteikt riska personas, kuras, iespējams, ir inficētas ar Covid-19.

Iknedēļas testēšana pirmsskolas izglītības nodarbinātajiem finansēs no valsts budžeta līdzekļiem.

Ņemot vērā, ka speciālās izglītības iestādēs izglītojamie nespēj ievērot distancēšanos un higiēnas pamatprincipus Covid-19 saslimstības mazināšanai, iknedēļas Covid-19 testēšana tiks organizēta arī speciālās izglītības iestāžu nodarbinātajiem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -6
    Latvija pāri visām! 12.03.2021, 21:35:13

    Rekomendēs kovid izčakarētām smadzenēm lobotomiju.

    Gadu karina kovid makaronus uz ausīm, bet muļķi joprojām tiem tic.

  • -4
    Вадим Лемтюгов 13.03.2021, 16:12:02

    Pēc novērojumiem kovidticībnieku kļūst arvien mazāk.

  • -2
    .Heinrichs 14.03.2021, 07:22:23

    >>Вадим Лемтюгов
    Var jau būt,var jau būt.
    Kas dūšīgi sadzeras dimedrola tabletes,tas vairs nekad nebūs...

  • -2
    Latvija pāri visām! 15.03.2021, 11:19:43

    Вадим Лемтюгов,
    ar intelektu apveltīto cilvēku aprindās noteikti kļūst mazāk,
    jo pārāk acīmredzams plāndēmijas mākslīgais scenārijs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: