Koncertzālē ''Latvija'' notika Ventspils pilsētas ''Gada balva Izglītībā'' pasniegšana, tādejādi pateicoties Ventspils pilsētas izglītības iestāžu skolotājiem un sveicot tos deviņās nominācijās. Īpaši izveidota komisija katrā nominācijā izvirzīja trīs nominantus - vienu galvenās balvas ieguvēju un divus otrā līmeņa balvu ieguvējus.

Nominācijā ''Gada skolotājs pirmsskolas izglītībā'' tika apbalvoti talantīgi pirmsskolas izglītības pedagogi, kuri izprot katra vecumposma īpatnības un mērķtiecīgi iegulda darbu bērnu prasmju stiprināšanā. Tajā galveno balvu ieguva Lita Blāze (PII ''Varavīksne''), bet otrā līmeņa balvas saņēma Baiba Varatinska (PII "Varavīksne") un Justīne Freiberga (PII "Saulīte").

Nominācijā ''Gada skolotājs mākslā'' suminājām izcilus pedagogs mūzikas vai mākslas jomās, un galveno balvu ieguva Regīna Laure (4. vidusskola). Balvas saņēma arī Inita Dzalbe ( Mākslas skola) un Lilija Sapronova (2. vidusskola).

Nominācijā ''Gada skolotājs/treneris sportā'' tika sveikti panākumiem bagāti sporta treneri un pedagogi, kuri ar savu darbu vairo bērnu mīlestību pret sporta aktivitātēm. Galveno balvu ieguva Juris Petrovičs (Sporta skola "Spars"), balvas saņēma arī Ligita Ziemane (4. vidusskola) un Anita Žeimunde (PII "Varavīksne").

Nominācijā ''Gada skolotājs interešu izglītībā'' izteicām pateicību pedagogiem, kuri iedvesmo jauniešus realizēt savas idejas un vēlmes dažādās interešu izglītības jomās, piemēram, uzņēmējdarbībā, muzicēšanā un digitālo prasmju izkopšanā. Šeit galveno balvu ieguva Oļegs Mihailovs (2. vidusskola), un balvas saņēma arī Sandra Sproģe (Centra sākumskola) un Arnita Vaitkus (Digitālais centrs).

Nominācijā ''Gada skolotājs/meistars profesionālā izglītībā'' tika godināti izcili profesionālās izglītības jomas pedagogi. Galveno balvu ieguva Anta Garbare (Tehnikums), un balvas saņēma arī Egils Sproģis (Tehnikums) un Rihards Dubra (Mūzikas vidusskola).

Nominācijā ''Gada skolotājs - tehnoloģiju lietotājs'' tika apbalvoti inovatīvi pedagogi, kas aktīvi pielieto tehnoloģijas pirmsskolā un skolā, un galveno balvu ieguva Jonika Tērvide (Valsts 1. ģimnāzija). Balvas saņēma arī Linda Pūpola (PII "Pasaka") un Ilze Grinfogele (2. pamatskola).

Nominācijā ''Gada skolotājs - metodiķis'' sveicām speciālistus, kas iedvesmo un izglīto kolēģus Ventspilī, Latvijā un visā pasaulē. Šeit galveno balvu ieguva Oskars Kaulēns (Valsts 1. ģimnāzija), un balvas saņēma arī Nadežda Seile (Sporta skola "Spars") un Maija Solovjova (Mūzikas vidusskola).

Nominācijā ''Gada skolotājs pilsoniskajā audzināšanā'' pateicība tika izteikta pedagogiem, kas ar dažādām mācīšanas metodēm veicina piederības sajūtas attīstīšanu klasē, pilsētā un valstī, kā arī izkopj bērnu izpratni par mūsu tautas tradīcijām. Galveno balvu ieguva Līga Nēliusa (Centra sākumskola), un balvas saņēma arī Ina Langzama (Pārventas pamatskola) un Aelita Meldere (PII "Rūķītis").

Savukārt nomināciju ''Pateicība par mūža ieguldījumu'' saņēma trīs Ventspils pedagogi, kas ilgstoši un kvalitatīvi īstenojuši savu profesionālo darbību vienā izglītības iestādē - Malda Porniece (4. vidusskola), Dzintra Solveiga Geste (Mūzikas vidusskola) un Aivars Zavaļņevs (Tehnikums). Šajā nominācijā visi laureāti ieguva galveno balvu.

No 1998. līdz 2018. gadam Gada skolotāja titulu kopumā bija saņēmuši 50 Ventspils pilsētas skolotāji, jo gadā tika apbalvoti divi līdz trīs laureāti. No šī gada aizsākta tradīcija skolotājus apbalvot deviņās nominācijās, apbalvojumus saņēma 27 skolotāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: