FIBA Eiropas kausa ceturtdļafināla pirmajā spēlē "Ventspils" basketbolisti viesos ar 77:78 piekāpās turku "Bahcesehir", taču saglabā labas izredzes uz uzvaru divu spēļu summā, jo izšķirošais mačs pēc nedēļas risināsies Kurzemē.

Mača sākumā pamanāmākais spēlētājs bija Ronalds Zaķis, kurš pamanījās aizmest garām, pēc tam pārķert bumbu un neiemest tālmetienu, bet pēc tam arī pārkāpt noteikumus. Rezultātu atklāja Šortss, bet Zaķis pēc kāda laika vēlreiz pārķēra bumbu un arī noslēdza ātro uzbrukumu. Šortss panāca arī 10:2, taču tad sešus punktus pēc kārtas jau guva mājinieki. Viesu klusuma brīdi pārtrauca tas pats Šortss, atmodinot arī visu uzbrukumu – no tālās trāpīja Luters un Vītols, akrobātiskā metiena no groza apakšas precīzs bija Vašpuns un tablo jau rādīja 20:11 Latvijas kluba labā. Ceturtdaļa noslēgumā uzmanības centrā bija Klāvs Čavars, kurš vispirms kļūdījās, bet pēdējā sekundē efektīgi bloķēja Treja Goldena metienu – 22:15.

Mājinieku ātri četri punkti jau otrās ceturtdaļas ievadā lika Artūram Visockim-Rubenim pieprasīt minūtes pārtraukumu, pēc kura ventspilnieki gan tūlīt kļūdījās un Kamerons Klarks ar triecienu no augšas jau pievilka rezultātu līdz 22:21. Ceturtajā minūtē Klarks arī izlīdzināja rezultātu un pēc tām vēl divas reizes trāpīja no vidējas distance, tomēr Zaķa un divi Jāņa Kaufmaņa tālmetieni ļāva “Ventspilij” atjaunot piecu punktu pārsvaru 37:32. Kaufmanis puslaika izskaņā trāpīja vēl vienu trīnīti, iemeta arī divus soda metienu (komandai puslaikā 2/6), bet komanda pirmās 20 minūtes noslēdza ar +10 – 46:36.

Otrā puslaika sākumā turpinājās ātrs basketbols, komandas uzbrukumā nepavadīja ilgu laiku, tiesa ar ļoti augstu precizitāti gan neizcēlās. Nedaudz labāk tomēr veicās “Ventspilij” – ceturtdaļas vidū pēc diviem Čavara soda metieniem ventspilnieki bija vadībā 57:46. Un tomēr šī spēles nogriežņa izskaņa labāk padevās laukuma saimniekiem, kas uz ventspilnieku pieciem punktiem atbildēja ar 12, savu punktu deficītu samazinot līdz četriem punktiem 62:58.

“Bahcesehir” labāk uzbruka arī ceturtās ceturtdaļas ievadā, ceturtajā minūtē pirmo reizi arī pārņemot vadību 65:64. “Ventspils” uzbrukumā gan visai labi kustināja bumbu un tika arī pie labām metienu iespējām, bet realizēt tās nespēja. Ceturtdaļas vidū mājiniekiem jau bija +5, kad smagā caurgājienā beidzot trāpīja Vess Vašpuns. “Ventspils” amerikānis pēc brīža noslēdza arī ātro uzbrukumu un piespieda minūti pieprasīt mājiniekiem.

64 sekundes līdz spēles beigām Čavars pielaboja Kaufmaņa metienu un pēc ilgāka laika panāca neizšķirtu 75:75. Neizšķirts uz tablo bija arī pirms pēdējā uzbrukuma, kas pienācās mājiniekiem, astoņas sekundes līdz mača beigām Luters bloķēja Makiangu, taču arī pārkāpjot noteikumu. Iespaidīgais austrālietis iemeta vienu soda metienu, dodot “Ventspilij” iespēju izraut uzvaru, kam tuvu bija Šortss, taču bumba atsitās pret stīpu un groza nekrita – 77:78.

Bahcesehir – Ventspils 77:78 (15:22, 21:24, 22:16, 20:15)
Ventspils: Kaufmanis 18, Šortss 16 (9rp), Čavars 12 (6ab), Luters 9 (7), Zaķis 7, Gulbis 6, Vašpuns 6, Vītols 3, Bērziņš, Gludītis

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: