Ventspilī ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstu tiks īstenoti divi Ventspils tehnikuma un pilsētas vispārizglītojošo skolu modernizācijas projekti, kopumā plānojot ieguldīt 7,7 miljonus eiro, preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Pilsētas vispārizglītojošo skolu modernizācijas projekta kopējās izmaksas ir 5,2 miljoni eiro, no kuriem vairāk nekā četri miljoni būs ES finansējums, daļu izmaksu segs no valsts budžeta, bet pašvaldība ieguldīs nepilnu miljonu eiro. Projekts aptver teju visas pilsētas vispārizglītojošās skolas, izņemot Centra sākumskolu, kas šī gada sākumā jau pārcēlās un jaunajām, izremontētajām telpām.

Šogad klašu telpu remontu plānots veikt piecās pilsētas skolās - 1.pamatskolā, Pārventas pamatskolā, VentspilsValsts 1.ģimnāzijā, 4.vidusskolā un 6.vidusskolā, izremontējot kopumā 54 mācību telpas, tai skaitā trīs dabaszinātņu kabinetus. Piecās skolās tiks uzlabota arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūra. Šogad skolu remontiem paredzēts izlietot 2,1 miljonu eiro.

Savukārt Ventspils tehnikumā par 2,5 miljoniem eiro veiks aprīkojuma modernizāciju tajās mācību telpās, kas netika atjaunotas pirms trim gadiem notikušās Ventspils tehnikuma rekonstrukcijas laikā un kur prasmes apgūst metināšanas, elektronikas un datorsistēmu tehniķu un citu programmu audzēkņi.

5.martā Finanšu ministrijā paredzēts noslēgt līgumus par abu projektu realizāciju.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    nemiera celejs 28.02.2018, 20:28:50

    Tās summas ir vnk. astranomiskas 2.5 miljoni ieguldot skolas modernizācijā, jūs smejaties, kas tam noticēs. Cik kādam kabata iebirs. Par 2,5 miljoniem pusi skolas var uzcelt klāt. Nerunāsim par izmaksām mūzikas skolā. tādu naudu tērēt vienai skolai :o Jā saprotu mūzikas skola ir vajadzīga, bet par tādu summu!
    Mūsu valsts tērē naudu pa labi, pa kreisi! Un brīnamies, ka esam tur kur esam!
    Kad beigs atklāti zagt, cilvēkiem acu priekšā tiek zagta nauda!
    Un tikai slave mums videjas pensijas vienas no lielākajam valsti. Nepazīstu nevienu pensionāru kam būtu kaut vidēja tā pensija. Riebjas maksāt nodokļus ja tie tiek izzagti un iztēreti nevajadzīgam lietam. taja paša laika bērnu nauda ir 11.Eiro jums smiekli nenāk ?

  • 0
    norge 28.02.2018, 22:42:04

    jautajums ! kuras tad telpas netika atjaunotas un aprikotas Ventspils tehnikumā ? jo cik zinu tur bija vispareja vecas ekas parbuve un rekonstrukcija un veselu cupu jaunu piebuvju un eku tai skaita kojas ta saucamo viesnicu

  • -1
    Kristīne Vāgnere 28.02.2018, 22:47:13

    Netika aprīkotas mācību klases datorsistēmu tehniķu, mehatronisko sistēmu tehniķu, programmēšanas tehniķu (jauna programma), elektrotehniķu un elektronikas tehniķu un metinātāju praktiskajām mācībām.

  • -1
    Kristīne Vāgnere 28.02.2018, 22:43:35

    Labvakar, godātais Nemiera cēlāj, ja Jums ir vēlēšanās iepazīties ar projekta pieteikumu vai citu dokumentaciju attiecībā uz to, ko plānots iegādāties 5 izglītības programmu aprīkošanai, esat aicināts ierasties skolā. Savukārt, ar precīzām izmaksām par aprīkojumu būs iespēja iepazīties Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā www.iub.gov.lv, kur Valsts Izglītības attīstības aģentūra izsludinās centralizētu iepirkumu. Tehnikums sadarbībā ar nozaru ekspertu padomēm iesniedza aprīkojuma sarakstu, bet iepirkumu procedūras un iegādes veic VIAA. Ja Jums ir informācija par normatīvo aktu pārkapumiem, es patiesi aicinu vērsties tiesībsargājošajās iestādēs ar iesniegumu. Jauku vakaru vēlot, Kristīne Vāgnere, Ventspils Tehnikuma direktore.

  • -1
    sranskis 01.03.2018, 12:31:12

    "Tādu naudu! Par to jau aunu var nopirkt!" (c)
    Sarkasms par dažiem komentāriem!

  • 0
    DaceDucite 01.03.2018, 19:58:29

    Kristine vagnere jus mani smidinat,interesanti cik simtus jauniesu jus katru gadu pienemat sava iestade?cik desmiti absolve?cikiem no viniem bus darbs izveletaja profesija 5-10,metinasanas rupnica...,par pavara paligu nevajag macities,jo tas ir nekvalicets darbs jebkuram no ielas,tapat par viesmili,viesnicu bizness ir tafds vai nu jums ir brivi lidzekli ko pakemoties vai nu nav,tas ir nematies ar bankam un bankrotejiet,tas ir notiek nelaime.puse macibu iestades razo bezdarbniekus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: