Latvijas komandu čempionātā novusā teicami startējuši ventspilnieki – vīru konkurencē par uzvarētājiem kļuvuši Ventspils novusisti, bet sieviešu cīņā ventspilniecēm bija pa spēkam aizsniegties līdz sudraba medaļai.

Ventspils vīri (attēlā) pēdējā posmā vienu punktu dāvāja Vaidavas komandai (31:29), taču trīs punktu uzvara pret Kuldīgas Elvi (31:19) jau bija nodrošinājusi čempionu titulu. Trīs punktus izdevās paņemt arī spēlē pret Liepājas Autobusu parku (27:13), tā čempionātu noslēdzot ar 43 punktiem no 45 iespējamajiem! Ar 38 punktiem otro vietu, tāpat kā pērn, izcīnīja Rīgas satiksmes komanda, bet trešo – Elvi ar 31 punktu (pirms gada 6. vieta).

Čempionu titulu nodrošināja šodienas jubilārs Kaspars Leitis, Raimonds Leitis, kurš dzimšanas dienu svinēs rīt, Raivo Bumbieris, Ivars Jansons, Kaspars Knipens, Dainārs Plūme un Guntis Šūlmeistars.

Diemžēl otrai mūsu novusa kluba pārstāvei – Kursai – nāksies pamest Virslīgu. Pēdējā kārtā komandai gan izdevās tikt pie divām uzvarām, pieveicot Rīgas Rokādi (28:22) un Daugavpils Promieņ (26:24), taču kopumā izcīnītie septiņi punkti tabula lika palikt pēdējiem, bet līgu pamet trīs komandas. Kopā ar ventspilniekiem uz 1. līgu pārcēlušies Saldus un Burtnieku novusisti, bet viņu vietā nākamajā sezonā spēcīgākajā turnīrā spēlēs Ķekavas, Cēsu un Jelgavas Avangarda spēlētāji.

Dāmu čempionātā komanda ar vārdu Ventspils atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma un pirms pēdējām spēlēm ieņēma ceturto vietu, no trijnieka atpaliekot par diviem punktiem. Mūsējiem arī bija spēle rezervē, jo galvenajām konkurentēm RTP2 un Beverīnai bija jāizspēlē trīs mači, bet ventspilniecēm tādi bija četri. Čempionāta pēdējais cēliens padevās tiešām lielisks, jo visos mačos izdevās tikt pie trim punktiem, kam konkurentes punktus zaudēja. Tas nozīmē, ka Ventspils komandas kvintets Līga Leite, Ilze Čakle, Janīna Kesenfelde, Dzintra Kraule un Ilona Indrāne atgriešanās čempionātā tikušas pat pie sudraba medaļas! Par čempionēm pārliecinoši kļuva RTP pirmās komandas spēlētājas, bet Beverīna izcīnīja bronzu.

Jau šīs nedēļas nogalē novusa sezona turpināsies ar vīru dubultspēļu astotdaļfināla mačiem. Nedēļu vēlāk startēs arī jauktās dubultspēles, bet sieviešu pāri labākos noskaidros aprīlī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ozols 06.03.2018, 18:40:52

    Malači ! Tā turpināt !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: