Svētdien, 4. martā, plkst. 14 Pārventas bibliotēka aicina uz pūtēju orķestra „Ugāle” koncertu, kurā izskanēs skaņdarbi no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuāra.

Šobrīd pūtēju orķestri „Ugāle” vada Jānis Smilga un Viesturs Ozols. Koncertā Pārventas bibliotēkā pie diriģenta pults pirmo reizi stāsies arī Laura Mačtama. Viņas ģimenē muzicēšana pūtēju orķestrī turpinās jau trešajā paaudzē.

Pūtēju orķestris „Ugāle” dibināts 1971. gadā. Instrumentus orķestrim pirka kolhozs „Uzvara”. Orķestris spēlēja gan kāzās, gan bērēs, gan ballēs un koncertos. Būtiska orķestra izaugsme sākās 1991. gadā, kad Ugālē atvēra mūzikas skolu. Tad vecajiem mūziķiem piepulcējās jaunie un orķestra mākslinieciskais līmenis auga. Skatēs rezultāti kļuva arvien labāki. Orķestris savā pastāvēšanas laikā ir piedalījies visos tā laika Dziesmu un deju svētkos.

Ilgus gadus orķestra vizītkarte bija latviešu diriģenta, komponista, trombonista un pedagoga Gunāra Ordelovska Ugāles pūtēju orķestrim veltītais maršs „Tauru parāde”. Ar orķestri ir sadarbojušies un tam skaņdarbus rakstījuši arī Aivars Krūmiņš un Andris Balodis.

Pirmais pūtēju orķestra „Ugāle” diriģents bija Ritvars Būcēns, pēc tam orķestra diriģenti ir bijuši Andis Adlers un Nils Andersons, bet visilgāk orķestri vadījis Imants Budavs.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: