Šonedēļ uzsāk būvdarbus, lai pie bērnudārza “Rūķītis” ierīkotu apgaismotu gājēju pāreju. Būvdarbu ilgums plānots 12 nedēļas. “Darbus plānojam pabeigt 2023. gada nogalē vai 2024. gada sākumā, atkarībā no gājēju pārejas gaismekļu piegādes”, norāda Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Komunālā pārvalde”. 

Gājēju pāreju izgaismošana pie pirmsskolas izglītības iestādēm uzlabo satiksmes kustības drošību pilsētā. Vecāki un bērni, kuri no rītiem un vakaros dodas uz izglītības iestādi, drošāk var šķērsot ielu un gājēju pāreju.

2023. gada 6. jūnijā Ventspils valstspilsētas pašvaldība saņēma PII “Rūķītis” vecāku padomes iesniegumu ar 183 vecāku parakstiem, kurā izteica lūgumu, ierīkot ātruma slāpētāju pie PII “Rūķītis” galvenās ieejas Jūras ielā. 28. septembrī jautājumu izskatīja un ieceres īstenošanu atbalstīja Ventspils valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības un vides komisija.

26.oktobrī Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes Ekonomikas un budžeta komisija pieņēma lēmumu atbalstīt apgaismotas gājēju pārejas ierīkošanu pie Ventspils PII “Rūķītis”.

Ventspils Komunālā pārvalde ik gadu veic dažādus apgaismojuma infrastruktūras uzlabojuma darbus, lai iedzīvotājiem sniegtu iespēju dzīvot ērtā, drošā un patīkamā pilsētvidē.

Būvdarbu laikā satiksmes dalībnieki tiek aicināti ievērot izvietotās ceļazīmes un noteiktos satiksmes ierobežojumus. Būvdarbus veic SIA “Marpet”.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    qwerty 14.11.2023, 14:26:12

    Paskatieties šeit : https://www.youtube.com/watch?v=btOE0rcKDC0
    kā vienā nedēļas nogalē izbūvē 70m tuneli zem lielceļa. Jūs te 12 nedēļas pāreju būvēsiet! Pašiem nešķiet smieklīgi?

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 14.11.2023, 14:34:21

    Qwerty kung.
    Tō ir vien fein Videofilmiņ.Manam bij skatities un priēcaties.
    Tig vien nevarej saprast-aiz kō pašas beigas nebij svinig Lent-griešan?
    Ekš Ventspil valstpilset gan ir vessel Komand ar Lentiš-griezejiem,le zinat.

  • -2
    Kristiāna 16.11.2023, 08:20:21

    Nu Rīgā jau cik gadus ceļ koncertzāli, Rēzekne, Cēsis, Liepāja un Ventspils uzcēluši, bet Rīgā vēl vietu nav atraduši. Ja reiz gribam par termiņiem sprēgāt..

  • 0
    žurka 15.11.2023, 08:11:28

    Nepagāja ne 20 gadi, kad beidzot tur būvēs gājēju pāreju, LOL. Pie tās iebrauktuves sētā gadiem cilvēki iet pāri uz bērnudārzu.

    Dome, labāk pastāstiet, kādu amata vietu naudas taupīšanas nolūkā jūs gribat likvidēt skolās reāli uz drošības rēķina un kas būs vietā un par cik! Varbūt sāciet ar taupības ieviešanu pašā domē?!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: