Ar Ventspils pašvaldības līdzfinansējumu šogad tika labiekārtoti kopumā 15 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmi. Lai svinīgi atzīmētu labiekārtošanas sezonas noslēgumu, sestdien, 24. septembrī, plkst. 11 iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties kopīgā koku stādīšanas talkā iekšpagalmā Šķērsu ielā 1A.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Ventspils valstspilsētas domes pārstāvji, atzīmējot 2022. gada labākos un aktīvākos māju apsaimniekotājus, pasniedzot tiem pateicības rakstus par aktīvu līdzdalību iekšpagalmu labiekārtošanā. Pēc uzrunas pašvaldība iedzīvotājiem dāvinās trīs ābeles, divas liepas un vienu ievas koku, lai tos kopīgi iestādītu iekšpagalmā Šķērsu ielā 1A, tādejādi veidojot zaļāku un patīkamāku vidi dzīvojamo māju rajonos.

Šķērsu ielā 1A tika veikta brauktuves, autostāvvietu un gājēju ietves seguma pārbūve 580 m2 apjomā, lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve 92m garumā, kā arī energoefektīva LED apgaismojuma izbūve pie daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas Siguldas ielā 14.

Vērienīgi labiekārtošanas darbi tika realizēti arī Sarkanmuižas dambī 21, kur tika veikta brauktuves un gājēju ietves pārbūve, arī P.Stradiņa ielā 9 tika veikta brauktuves un gājēju ietves pārbūve, un izbūvēta jauna lietus ūdens kanalizācijas sistēma, bet Talsu ielā 7 tika izbūvēta jauna bruģakmens seguma gājēju ietve, uzstādīti jauni atpūtas soliņi, velo statīvi un atkritumu urnas. Pēc māju iedzīvotāju un māju pārvaldnieku iniciatīvas Lielajā prospektā 36, Lielajā prospektā 46, Sarkanmuižas dambī 24, Inženieru ielā 77, Inženieru ielā 81 un Saules ielā 110 tika uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojumus, lai būtiski ietaupītu kopējo māju izmaksas uz elektroenerģijas patēriņu. Šo Ventspils daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu labiekārtošana turpmāk būtiski uzlabos vides kvalitāti un iedzīvotāju dzīves apstākļus.

Ventspils pašvaldība pateicas ikvienam aktīvam daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājam un namu apsaimniekotājam par aktīvu līdzdalību iekšpagalmu labiekārtošanā, jo visi labiekārtošanas darbi tiek veikti, pamatojoties uz māju kopsapulces lēmuma un māju apsaimniekotāja iesnieguma pamata.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: