Pēc divu gadu piespiedu pauzes, 17. septembrī Ventspils ielās atkal notiks Ventspils Maratons, kuram šobrīd pieteikušies jau vairāk nekā 1000 dalībnieki, bet pieteikšanās vēl joprojām turpinās.

Šogad Maratona pasākumā vairāki jaunumi. Vissvarīgākais – sacensību centrālā norises vieta ar starta un finiša zonu pārcelta no Piedzīvojumu parka uz Lielo laukumu pie koncertzāles ''Latvija''. Trase arī šogad ir starptautiski sertificēta. Turklāt, mainīts trases skriešanas virziens, kas dos papildus emocijas līdzjutējiem un viņu atbalstītājiem. Skrējiena distancē iekļauta arī atjaunotā Ostas ielas promenāde.

Maratona dalībnieki – skrējēji var izvēlēties veikt kādu no distancēm – maratona jeb 42,2 km, pusmaratona jeb 21,1 km, 10,6 km vai 5 km, savukārt nūjotājiem iespējams veikt 10,6 km distanci. Pasākuma jaunākie apmeklētāji aicināti baudīt kustību prieku Bērnu skrējienos. Būs arī sadraudzības skrējiens, kurā piedalīsies dalībnieki ar kustību traucējumiem.
Finišā katrs dalībnieks saņems maisiņu ar veselīgiem pārsteigumiem. Tāpat būs iespēja cienāties ar spēcinošu zupu, darbosies veselības aleja, atrakcijas bērniem, sporta inventāra tirdzniecība. Līdzjutējus un sacensību dalībniekus priecēs popgrupa ''Jūras akmentiņi'' un grupa ''Karakums''. Trasē būs izvietoti vairāki muzikālie punkti, kā arī aicinām atbalstīt sportistus distancē.

SACENSĪBU PROGRAMMA:
Plkst. 10 STARTS (maratona, pusmaratona, 10,6km un nūjošanas distancēm);
Plkst. 11.30 KONCERTS popgrupa ''Jūras akmentiņi'';
Plkst. 12.30 APBALVOŠANA (pusmaratons, 10,6km distancēm);
Plkst. 13.30 STARTS (5 km distancei);
Plkst. 14 Bērnu rāpošanas sacensības;
Plkst. 14.25 Sadraudzības skrējiens (dalībniekiem ar kustību traucējumiem);
Plkst. 14.30 STARTS bērnu distancēm;
Plkst. 14.45 KONCERTS grupa ''Karakums'';
Plkst. 15.30 APBALVOŠANAS CEREMONIJA (maratona, 10,6km nūjošanas, 5km un bērnu  distancēm).

Pasākuma ietvaros plānoti nozīmīgi autotransporta satiksmes un sabiedriskā transporta kustības ierobežojumi. Visu informāciju iespējams uzzināt portālā ŠEIT!
Maratona dalībniekiem un skatītājiem autotransporta novietošanai ieteicams izmantot Reņķa dārza auto stāvlaukumu Kuldīgas ielā 66 (Kuldīgas un Sporta ielu krustojuma rajonā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: