Labiekārtojot pilsētas iekšpagalmu infrastruktūru, tiek ņemtas vērā arī mazāko ventspilnieku un vecāku vēlmes, tādēļ Ventspils p.i. ''Komunālā pārvalde'' ir izsludinājusi publisko iepirkumu ''Bērnu rotaļu laukuma pārbūve Lielajā prospektā 13A, Ventspilī''.

Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem nav šaubas - Ventspils ir bērniem vispiemērotākā un izklaides iespējām bagātākā pilsēta Latvijā. To nodrošina ne tikai lieliskās Bērnu pilsētiņas, bet arī bērniem un viņu vecākiem pieejamie bērnu rotaļu laukumi dzīvojamo māju iekšpagalmos. Pagājuša gadā tika uzklausīti un ņemti vērā mazāko ventspilnieku un vecāku ierosinājumi pārbūvēt iekšpagalmu Lielajā prospektā 13A, tādēļ 2020. gada 18. decembra Ventspils pilsētas domes sēdē apstiprinātā Ventspils pašvaldības 2021. gada budžetā tika iekļauta jauna bērnu rotaļu laukuma izbūve Lielajā prospektā 13A.

Šī mērķa īstenošanai, Komunālā pārvalde ir izsludinājusi publisko iepirkumu, plānojot minētajā iekšpagalmā izbūvēt jaunu bērnu rotaļu laukumu, kas tiks klāts ar krāsaino triecienabsorbējošo gumijas segumu zem sešām jaunām rotaļu iekārtām, šūpolēm un vienu ielu vingrošanas iekārtu. Tiks veikta arī teritorijas apzaļumošana, un iedzīvotāju ērtībām tiks uzstādīti jauni atpūtas soliņi, līdzās tiem arī atkritumu urnas. Būvdarbus paredzēts uzsākt jūnija sākumā.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • 0
    Lustiņš 22.02.2021, 10:53:28

    Kam pieder zeme uz kuras tiks izbūvēts bērnu laukumiņš?

  • 0
    Lustiņš 22.02.2021, 11:00:46

    Būtu tikai apsveicami ja pēc šādu rakstiņu parādīšanās Komunālā pārvalde izskaidrotu iedzīvotājiem, kam pieder zeme, kurš par visu maksā. Vai līdzfinansē māju īpašnieki, ja līdzfinansē - tad cik ? Citādi rodas iespaids, ka visu dara komunālā pārvalde. Savukārt ja ir līdzfinansējums no iedzīvotāju puses, vai viņi ir līdz galam informēti par to ka viņu uzkrājums mājā tiek iztērēts grandioziem projektiem un nākotnē naudiņa nepietiks lietām kuras var samazināt viņu maksājumus tikai tāpēc, ka nespēs līdzfinansēt lielākus projektus kuri nes taustāmu labumu katrai ģimenei.

  • -5
    Kristiāna 22.02.2021, 15:24:20

    Un komunālā pārvalde paskaidro. Lustiņs, ko tagad teiksi? Kas tagad nepatiks?

  • -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 22.02.2021, 14:11:26

    Darām zināmu, ka rotaļu laukums Lielajā prospektā 13A atrodas uz pašvaldībai piederošas zemes, tādēļ par šī laukuma labiekārtošanu māju iedzīvotāji nemaksā. Savukārt jebkurš iekšpagalma labiekārtojums, kas tiek realizēts privatizēto māju zemē, ir pašu iedzīvotāju lēmums, ko lemj mājas kopsapulcē. Tikai un vienīgi, pamatojoties uz kopsapulces lēmumu un mājas pārvaldnieka iesniegumu tiek veikta dokumentu izvērtēšana, pēc kā Ventspils pilsētas dome piešķir nepieciešamo līdzfinansējumu, pamatojoties uz atbalsta programmu.

  • -1
    Lustiņš 22.02.2021, 16:52:10

    Interesantākais ir tas, ka Tie māju iedzīvotāji kuri maksā lielāku nekustāmā īpašuma nodokli, jo tiem vēsturiski ir lielāka piemājas zeme, sanāk ka nevar tikt pie tik apjomīgas pagalma rekonstrukcijas par velti. Tiem ir jālīdzfinansē šāds pasākums no uzkrātās naudiņas, vai jāņem kredīts.
    Vai es pareizi sapratu?
    Ja tas tā ir, tad lūdzu pamēģiniet to vienreiz izsmeļoši uzrakstīt Ventas Balsī un arī šeit mājas lapā, lai cilvēki kuri neko nesaprot un kopsapulcēs tikai bauro , saprot ka tas viss maksā ne mazu naudu un pat ar Jūsu līdzfinansējumu tas slogs ir gana smags, lai to izvēlētos kā vienu no primārajiem mājas projektiem aizņemoties tam finansējumu.
    Papildus vēlos pajautāt kāpēc līdzfinansējums ir kaut kādi % kāpēc ja to vēlas vienas mājas iedzīvotāji to nevar izdarīt tāpat ka to izdara uz pašvaldības zemes. Nodokļos taču Pašvaldība no tiem kam zeme ir saņem vairāk, pie kam šo zemi pašvaldībai nav ne jāpļauj, ne jātīra...

  • -1
    Lustiņš 23.02.2021, 10:13:36

    >Kristiānai
    Kāpēc šāds sarkasms? Vai šeit jautāt neko nedrīkst? Drīkst tikai visam piekrist un visu atbalstīt? Es godīgi maksāju sev aprēķināto nekustāmā īpašuma nodokli un domāju ka neesmu vienīgais, kuram interesē šī nodokļa izmantošana. Jums izskatās ir vienalga, jo nesaredzat sakarību.

  • -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 23.02.2021, 11:40:09

    Zeme pie privatizētām mājām ir dzīvokļu īpašums, jo, privatizējot dzīvokļus, arī mājas zemes tika privatizētas. Šādu kārtību paredzēja valsts likumdošana aptuveni 2000. gadā, kā arī Ventspils pašvaldība nevar ietekmēt valsts likumdošanu. Zeme ir privātīpašums ar katra dzīvokļa domājamo daļu, un tās labiekārtošanu var veikt tikai tās īpašnieki. Salīdzinājums būtu, ja pašvaldība pašrocīgi veiktu privātpersonu pagalmu labiekārtošanu Gāliņciemā vai Jāņciemā privātmāju teritorijā, neatkarīgi no tā vai iedzīvotāji maksā vai nemaksā nodokļus. Tāpat arī pašvaldībai nav tiesību pašrocīgi labiekārtot privatizētās iekšpagalmu teritorijas. Aicinām Jūs ar mums sazināties pa tālruni 63624269, un labprāt atbildēsim uz visiem Jūsu interesējošiem jautājumiem.

  • -4
    Kristiāna 23.02.2021, 15:04:31

    Lustiņ, ar ko Privātmāju NĪN maksātāji atšķirtos no daudzdzīvokļu? Ja viņiem par NĪN maksāšanu pienāktos pagalma renovācija, tad kāpēc ne privātmāju īpašniekiem ar? Jo īpaši tiem ar plašāku bagalmu? Kur taisnība, kur vienlīdzība?

  • 0
    Lustiņš 23.02.2021, 19:45:20

    Kristiāna, ar to ka uz vienu km2 platības ir reizes 10 - 20 lielāks iedzīvotāju blīvums ;), kas nozīmē ka ar vienu šāvienu tiek apmierināti daudz vairāk mīļie Ventiņi. Tāpēc arī privātmāju rajonos tiek izbūvēts nevis pie katras privātmājas, bet uz konkrētu skaitu iedzīvotāju šis bērnu skvēriņš. Un vai tad taciņas nav sataisītas jau pa visiem privātmāju rajoniem? Par privātmāju teritorijām arī ir nedaudz cits stāsts. Nez vai kādam ir piešķirts zemesgabals, kuru viņš nav vēlējies. Uz privātmāju iet dzīvot ja to var atļauties. Arī es vēlētos kādu skaistu zemesgabaliņu ārpus pilsētas vai pilsētas nomalē un tur gan es pats tiktu galā ar savām taciņām.

  • -2
    Marta P 24.02.2021, 16:32:22

    Lustiņ, Jūsu attieksmi kā piemēru lietotājam ar segvārdu "tiešām suns". Viņaprāt viss, kas ap māju ir piespiedu darbs!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: