Latvijas-Igaunijas basketbola līgā atslēgu VEF spēlei nekā neizdodas piemeklēt "Ventspils" basketbolisti, kas sezonas ceturtajā mačā piedzīvoja zaudejumu 75:82 un turnīra tabulā noslīdēja uz trešo vietu.

Abām komandām uz šo maču bija iztrūkumui sastāvā. VEF treneri laukumā vēl nesūtīja Aleksandru Madsenu, ļaujot somam atpūsties pēc izlases mačiem, un nespēlēja arī Mārcis Vītols, bet “Ventspils” rindās pēc savainojuma vēl nebija atgriezies Kamerons Randlss.

Lai arī abas komandas pirms tam bija aizvadījušas punktiem bagātas savstarpējās spēles, šoreiz spēles ievadā rezultāts auga lēnām. Ventspilnieki vairākas reizes nesekmīgi centās nogādāt bumbu uz groza apakšu, bet VEF vienkārši kliboja metienu precizitāte. Četrarpus minūtes līdz ceturtdaļas beigām pēc Krisa Kofija trieciena no augšas, pielabojot neprecīzu komandas biedra metiena, tablo rādīja vien 7:7. Mājinieki atbildēja ar četriem Aizejas Pinjero punktiem pēc kārtas, tā pirmie tiekot pie divciparu rādītāja.

“Ventspils” uzbrukums pēc iespaidīgās epizodes iestrēga, bet arī VEF uzbrukums neuguņoja. Kails Olmens aizmeta garām trīs soda metienus pēc kārtas, bet Viljams Reimens tieši ar sodiņiem izkustināja viesu rezultātu – 13:9. Līdz ceturtdaļas beigām mājinieki tika arī līdz +8, tomēr ceturtdaļu ar amizantu groza guvumu noslēdza Artūrs Ausējēs, nodzēšot divus punktus no savas komandas deficīta – 18:12 VEF labā. Jau otrās ceturtdaļas ievadā minūtes pārtraukumu bija jāpieprasa Jānim Gailītim, jo rīdzinieki dažās sekundes bija pamanījušies ielaist četrus punktus – Kofijam divi punkti ar sodu, neprecīzs soda metiens, pārkāpums no Kaizera un tūlīt pat divi punkti no Gulbja, 20:16.

Azartiskais ceturtdaļas sākums atmodināja emocijas, bet spēles kvalitāti īsti neuzlaboja. Tomēr ceturtdaļas vidū pēc Olmene trīspunktu gājienu VEF pirmo reizi panāca desmit punktu pārsvaru 32:22. Ventspilnieki atbildēja ar pirmo precīzo tālmetienu mačā, ko realizēja Kristaps Mediss, un tika pie iespējas arī vēl vairāk pietuvoties, tomēr pēc brīža Atis Ate iemeta arī rīdzinieku pirmo trīnīti – 37:29. Lai arī ventspilniekiem vēl bija iespējas sadeldēt mājinieku pārsvaru, vefiešu aizsardzība turpināja strādāt labāk par uzbrukumu un īsti izpausties sāncenšiem neļāva. Pēc pirmā puslaika VEF bija vadībā 41:30.

Abas komandas bija iemetušas tikai pa vienam tālmetienam, turklāt ventspilnieki vēl ļoti vāja izpildīja soda metienus, mērķī raidot tikai piecus no 12. VEF basketbolisti bija krietni pastrādājuši pie sava groza, bloķējot jau septiņu “Ventspils” metienus.

Jau puslaika sākumā VEF palielināja savus plusus, tiekot pat pie +16, bet mājinieki skrējienu apturēja divi Ventspils trīspunktu gājieni – vispirms Ausējs, pēc tam Kofijs. Nu jau mājinieki neizmantoja iespējas atkal attālināties, ventspilnieki iemeta vēl piecus punktus (Medisam divi soda metieni, Ausējam tālmetiens) un Gailītim bija radies iemesls saukt savu komandu uz pārrunām. Pēc tām ļoti sekmīgi maču atsāka Aigars Šķēle, iemetot gan no groza apakšas, gan tālmetienu līnijas, nu jau minūtes pārtraukumu liekot pieprasīt Gintam Fogelim un ventspilniekiem.

Arī pēc tā drošā vadībā turējās mājinieki, taču straujas izmaiņas notika ceturtdaļas izskaņā. Visas komandas pūlēm Ventspils deldēja mīnusus un pēdējā minūtē pēc Ausēja tālmetiena starp komandām bija vairs tikai četri punkti – 60:56. Ceturtdaļu ar precīzu metienu noslēdza Šķēle, bet ceturtā sākās ar Edgara Lasenberga tālmetienu pēc dribla, kas ļāva tikt jau viena metiena attālumā. Viesus ar tālmetienu atvēsināja Ate, bet pēc tam sekoja vēl vairākas veiksmīgas epizodes vefiešu izpildījumā, attālinoties jau līdz +12.

“Ventspils” tomēr cēlās vēlreiz, emocionālā cīņā pusi no deficīta nodzēšot, tomēr tam atkal sekoja ilgāka pauze. VEF šo laiku savā labā gan neizmantoja un pārsvaru palielināja vien par diviem punktiem, bet pēc Reinmena tālmetiena nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām palika vien pieci – 78:73. Sākoties pēdējai minūtei, VEF bija sešu punktu pārsvars, bet “Ventspils” punktus neguva, bet pēc tam arī nesavāca bumbu pēc mājinieku neveiksmīgā uzbrukuma un mača liktenis bija izšķirts. Arī ceturtajā cīņā uzvaru izcīnīja VEF, šoreiz ar 82:75.

"Ventspils" pēc šī zaudējuma noslīdēja uz turnīra tabulas trešo vietu, priekšā palaižot "Ogri", kas gan aizvadījusi par vienu maču vairāk.

VEF – Ventspils 82:75 (18:12, 23:18, 21:26, 20:19)
VEF: Olmens 22, Pinjero 17 (8ab), Šķēle 13 (7rp), Kaizers 12, Ate 7, Kulvietis 5, Kohs 2 (6ab), Zoriks 2, Krūmiņš
Ventspils: Ausējs 18, Kofijs 15 (8ab), Reimens 13 (6ab, 5 pārķ.), Lasenbergs 11, Gulbis 6, Šeļakovs 5 (11ab), Ķilps

Latvijas - Igaunijas līga

V Latvija U-Z %
1. VEF Rīga 18-2 90.0
2. Ogre 12-6 66.7
3. Ventspils 11-6 64.7
4. Liepāja 8-9 47.1
5. Valmiera Glass/ViA 4-14 22.2
6. Latvijas Universitāte 2-18 10.0
Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    .Barons.. 26.02.2021, 20:37:00

    Es to jau bij paredzet,ka Vefiņ bus vinnet!

  • 0
    Sigurds 01.03.2021, 15:04:24

    Grūti jau šajā jocīgajā laikā gan trenēties gan spēlēt! Izturību puišiem! Lai izdodas turpmāk!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: