Sava privātīpašuma piegulošajā teritorijā sagrābtās un maisos saliktās koku lapas fiziskās personas var pieteikt izvešanai, zvanot pašvaldības iestādei Komunālā pārvalde pa tālr. 63624269 līdz 15. novembrim vai arī sūtot e-pastu uz: kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti.

Komunālā pārvalde lūdz iedzīvotājus būt saprotošiem un izvešanai sagatavot maisus, no kuriem katra svars nepārsniedz 20–25 kilogramus. Pārsniedzot ieteicamo svaru, bieži ar birušajām koku lapām pārpildītie maisi saplīst un tos ir problemātiski gan iecelt transportā, gan pārvietot.

Tāpat maisos nedrīkst tikt ievietoti zari un citi atkritumi vai priekšmeti, jo lapas ir paredzētas komposta veidošanai. Konstatējot, ka maisos ievietoti arī citi atkritumi, tiks izvērtēts, vai maisi tiks pieņemti un izvesti. Iedzīvotājiem, kuru īpašumam nav piegulošās teritorijas, bet vēlas nodot lapu maisus,  to var izdarīt bez maksas (fiziskas personas) šķiroto atkritumu savākšanas laukumos – Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10–19, izņemot pirmdienas.

Savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar kādu no uzņēmējiem, piemēram, SIA ''Spradzeļi'', SIA ''Ganry'' vai Ventozols.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    FerdinanTs. 06.10.2020, 09:24:16

    Vajag lietot zaļos,stipros maisus-tie neplīst tik viegli,ja vien neiekrauj kādu asu zaru.250-litrīgo,kad riktīgi pieslānīts,divatā var mašīnā iecelt.

  • -1
    tabita 06.10.2020, 14:28:26

    Sazinājos ar Ventspils labiekārtošanas kombinātu par līguma slēgšanu juridiskām personām par lapu izvešanu. Nepatiesa informācija Ventas Balsī. Šādi līgumi netiek slēgti.

  • -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 06.10.2020, 17:44:39

    Darām zināmu, ka līgumi par lapu izvešanu Ventspils labiekārtošanas kombinātā vairs netiek slēgti. Līgumus ir iespējams slēgt ar kādu no uzņēmējiem, piemēram, SIA “Spradzeļi”, SIA “Ganry” vai Ventozols. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Zaļos atkritumus (arī lapas) iedzīvotāji var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a. Atgādinām, ka pastāv iespēja PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" Abonentu daļā iegādāties marķētos maisus, kuros arī drīkst ievietot lapas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: