"Liepājas" komanda sestdien Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola čempionātā cerīgi iesāka spēli pret titulēto "Ventspili", taču galotnē neprata nosargāt iegūto pārsvaru, kā rezultātā cieta zaudējumu.

"Ventspils" viesos ar 92:91 (24:32, 21:19, 26:20, 21:20) uzvarēja "Liepāju", pie kuras stūres debitēja Viscokis - Rubenis.

Speciālists pagājušajā sezonā vadīja tieši "Ventspils" komandu. Šī bija pirmā 2020./21. gada Latvijas - Igaunijas čempionāta spēle.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 33 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Māris Gulbis, 18 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Artūram Ausējam, kamēr Kemerons Randls pievienoja 15 punktus.

"Liepājas" vienībā 24 punkti un astoņas bumbas zem groziem Iļjam Gromovam, taču 15 punktus guva Roberts Bērziņš. Par vienu mazāk iemeta Guntis Sīpoliņš.

"Kurzemes derbijs" iesākās ar sīvu cīņu, bet Renāra Birkāna realizētais divpunktu metiens drīz vien vadībā ar 9:4 izvirzīja mājiniekus. Ventspilnieki ceturtdaļas turpinājumā spēja arī izvirzīties vadībā ar nelielu pārsvaru, taču galotnē pēc Birkāna divpunktu metiena un Sīpoliņa tālmetiena, rezultāts kļuva 30:21 par labu liepājniekiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem izdevās iegūt +9 (43:34), taču pēc pirmā puslaika "Liepājas" pārsvars saruka līdz sešiem punktiem (51:45). Trešajā ceturtdaļā "Ventspils" uzbruka ar lielāku apņēmību un arī biežāk realizēja izpildītos metienus, kā rezultātā pēc Māra Gulbja tālmetiena, viesi panāca minimālu deficītu - 61:62. Divas minūtes līdz trešdaļas beigām Gulbja "trejacis" jau panāca neizšķirtu - 66:66, bet Roberts Krastiņš pašā galotnē atbildēja ar to pašu (71:71).

Pēdējās desmit minūtēs spēle bija līdzīga, taču nelielu pārsvaru lielāko daļu ceturtdaļas saglabāja liepājnieki. Nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām Artūrs Ausējs ar diviem "sodiņiem" panāca 84:83, bet četras sekundes līdz finālsvilpei viņš iemeta uzvaras grozu (92:91). Visockis - Rubenis uzreiz paņēma minūtes pārtraukumu, bet Roberts Bērziņš neilgi pēc tam nerealizēja "trejaci".

Liepājas komanda iepriekšējā sezonā palika pēdējā vietā 14 komandu konkurencē, kamēr ventspilnieki bija ceturtie, bet pašmāju vienību vērtējumā ieguva trešo vietu.

Starpsezonā "Liepāja" veica krasas izmaiņas komandā - par galveno treneri kļuva iepriekšējā sezonā "Ventspili" stūrējušais Artūrs Visockis - Rubenis.

Tikmēr "Ventspils" komandu šosezon vadīs ventspilnieks Gints Fogels, bet kluba budžets būs samazināts par 56%. Tas gan nav traucējis nokomplektēt gana labu sastāvu, kurā būs tādi basketbolisti kā Artūrs Ausējs, Kristaps Mediss, Māris Gulbis, Andrejs Šeļakovs un Kristaps Ķilps. Sezonas sākumā sastāvā ir arī divi amerikāņi - Kristofers Kofijs un Kemerons Randlss.

Iepriekšējā sezonā abās savstarpējās spēlēs gana pārliecinošas uzvaras svinēja "Ventspils" - 97:46 un 109:80.

Līdz 5. decembrim paredzētas 30 spēles Latvijas komandu starpā. Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    ayk 04.10.2020, 15:30:19

    Apsveicu ar uzvaru. Bija momenti, kas likās ļoti interesanti. Cerams mājas spēlē redzēsim plašāku spēlētāju rotāciju.

  • 0
    keda 05.10.2020, 10:28:10

    Lai vai kā, bet sākt ar uzvaru ir labi un patīkami :) Domāju, sezonas gaitā jau nekas cits neatliks, kā vairāk laist jaunos, ne tikai Vitoļski. Tāda laba komandas uzvara, lai gan Gulbim par 33 punktiem cepuri nost!

  • 0
    .Barons.. 05.10.2020, 10:30:49

    Kā būs iet ar Vefiņ?
    To tagad nezinat.Bet vien Alg-VEFIŅ-ČEMPIŌN!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: