Apstiprināta nodibinājuma ''Ventspils Olimpiskā vienība'' augstas klases sportistu atbalsta programma 2023. gada sezonai un tajā iekļauti 24 sportisti un trīs sporta veidu atbalsta programmas, piešķirot Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu 50 336 eiro apmērā.

Olimpiskajā atbalsta programmā iekļauti 11 sportisti: svarcēlāji – Ritvars Suharevs, Artūrs Plēsnieks, Daniela Ivanova, Armands Mežinskis, vieglatlēti – Madara Palameika, Rolands Štrobinders, Rūta Kate Lasmane, 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis, šorttrekists Roberts Krūzbergs, BMX frīstaila braucējs Ernests Zēbolds un loka šāvējs Dāvis Blāze. Olimpiskās programmas ietvaros sportistiem sniegts finansiālais atbalsts no 2000 līdz 6000 eiro.

Savukārt, Pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieku un kandidātu programmā iekļauti 13 sportisti: vieglatlēti Jānis Leitis, Māra Grīva, Jānis Svens Grīva, Darja Sopova, Brenda Džiliana Apsīte, BMX frīstaila braucējs Tomass Grinbergs, kikboksa sportists Daniels Likovs, pludmales volejbolistes Anija Ozoliņa un Beāte Liepājniece, 3x3 basketbolisti Agris Stankevics, Toms Markuss Salnājs un Jānis Censonis un sporta vingrotāja Anna Grauda - Grota. Programmas ietvaros sportistiem tiek sniegts finansiālais atbalsts līdz 2000 eiro.

Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošināts ne tikai finansiālais atbalsts, bet arī nodrošināta iespēja izmantot Ventspils sporta bāzes un sniegts cits organizatoriskais atbalsts.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    reku 06.03.2023, 17:32:07

    Interesanti,cik no pieminētajiem ir ventspilnieki?

  • 0
    Kurzemnieks - 06.03.2023, 19:36:56

    No pirmās grupas NAV:
    Palameika,Štrobinders-abi no Talsiem;
    Plēsnieks,Ivanova-abi no Dobeles.

  • -2
    Sporta pārvalde 08.03.2023, 14:47:20

    Ventspils Olimpiskās vienības sastāvā tiek iekļauti sportisti, kuri ir izpildījuši noteiktus kritērijus un pārstāv Ventspils valstspilsētu nozīmīgās sacensībās, piemēram, pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī sekmē Ventspils vārda popularizēšanu pasaulē.
    Sportistu piederību pilsētai nenosaka tikai dzimšanas vieta, bet arī sportista vēlme pārstāvēt Ventspili sacensībās. Svarcēlāji Artūrs Plēsnieks, Daniela Ivanova, Ritvars Suharevs un Armands Mežinskis jau daudzus gadus dzīvo un trenējas Ventspilī, mācījušies un absolvējuši 6.vidusskolu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: