“Optibet” Latvijas čempionāta Nacionālajā līgā vīriešiem uzvaru izcīnīja VK “Ventspils”, sudraba medaļas tika “Augšdaugavai”, bet bronzas – Rīgas Tehniskā universitāte.

Nacionālajā līgā vīriešiem finālčetrinieka cīņas sestdien Jūrmalas Valsts ģimnāzijā beidzās ar pamatturnīram neatbilstošiem, bet personības lomu vēsturē uzsverošiem rezultātiem, abām pamatturnīra līderēm piedzīvojot zaudējumus.

Pamatturnīra uzvarētāja Rīgas Tehniskā universitāte ar 1-3 (25:22, 19:25, 22:25, 23:25) atzina VK “Ventspils” pārākumu. Rīgas Tehniskā universitātes komandai Maksims Morozovs guva 27 punktus, Valteram Kāpiņam pievienojot 11 punktus. Pretinieku rindās 30 punktus guva savulaik vienu sezonu arī Francijas klubā “Strasbourg” aizvadījušais Gatis Garklāvs, piecus no punktiem gūstot ar bloku. Turklāt viņam atradās vairāk rezultatīvu palīgu punktu gūšanā, ieskaitot bijušo Latvijas izlases pirmā tempa spēlētāju Pēteri Aukmani (13 punkti), Askoldu Jāvaldu (11 p.) un Matīsu Kaņepu (10 p.).

Finālā VK “Ventspils” vēl vienā piecu setu cīņā pārspēja “Augšdaugavu” ar 3-2 (22:25, 25:22, 24:26, 25:15, 15:13). Finālčetrinieka rezultatīvākais spēlētājs Garklāvs šoreiz guva 37 punktus, piecus no tiem sakrājot blokā. Ar 14 punktiem piebalsoja Rolands Ozoliņš, ar 11 – Kaņeps un ar 10 – Aukmanis. Daugavpils komandā arī šoreiz rezultatīvākais bija Vilcāns ar 23 gūtiem punktiem. Pa 13 punktiem sakrāja Rokjāns un Sandris Turlajs.

Otrajā setā ventspilnieki uzvarēja pēc 1:6 sākuma, trešajā setā viena setbumba bija ventspilniekiem (24:23), bet piektajā setā “Augšdaugava” ne reizi neizvirzījās vadībā, astoņus punktus setā sakrājot Garklāvam, kurš uzbrukumā arī pielika punktu Nacionālās līgas sezonai.

Finālspēlē par labāko uzvarētāju rindās tika atzīts Ozoliņš, bet Daugavpils vienībā – viens no Latvijas izlases “libero” 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Artems Petrovs.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Aivis Āboliņš. Labākā uzbrucēja balvu saņēma Aleksandrs Nasonovs, labākais “libero” ir Arvis Anderšmits (VK “Ventspils”), labākais pirmā tempa uzbrucējs – Reinis Zelčs, labākais cēlājs – Andis Bertāns (VK “Ventspils”), labākais diagonālais spēlētājs – Sandis Vilcāns, bet pieredzējušākā spēlētāja balva tika Raimondam Vilmanim (RTU).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: