Ventspils valstspilsētas pašvaldība informēs iedzīvotājus par iespēju sniegt atbalstu patvēruma meklētājiem no Ukrainas, tiklīdz tiks saņemta informācija par to, kāda veida palīdzība nepieciešama.

Ir saņemtas ziņas no pierobežas, ka Polijai pietiek kapacitātes bēgļu uzņemšanai un pārvirzīšanai un humānā palīdzība šajā mirklī nav nepieciešama. Humānās palīdzības sūtījumi tiek atgriezti atpakaļ, kas savukārt rada rindu un kavē tos, kuri vēlas tikt pāri robežai.

Šobrīd starp nacionāla mēroga valsts pārvaldes iestādēm, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām un iesaistītajiem ekspertiem notiek nepārtraukta komunikācija, lai efektīvi koordinētu palīdzības sniegšanu, kā arī noskaidrotu nepieciešamās palīdzības apmērus. Arī Ventspils pašvaldība ir pārrunājusi palīdzības sniegšanas iespējas ar Ukraiņu biedrību, kurai ir tieši sakari ar tautiešiem Ukrainā un 28. februārī, informēs iedzīvotājus par iespējām sniegt humāno palīdzību. Tiklīdz informācija tiks precizēta, Ventspils valstspilsētas pašvaldība iesaistīsies un informēs iedzīvotājus par to, kas nepieciešams, lai sniegt palīdzību Ukrainas pilsoņiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi informācijai pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē ventspils.lv - šeit tiks izvietota informācija par palīdzības veidiem un nepieciešamību, kā arī, iespējām iesaistīties tās nodrošināšanā.

Patvēruma meklētājus no Ukrainas un iedzīvotājus, kam ir zināms par šādu nepieciešamību, informācijas iegūšanai par palīdzības un uzturēšanās iespējām Ventspilī, aicinām sazināties ar Ventspils Pašvaldības policiju uz dežūrdaļas tālruni: +371 28680808; +371 636 80808; +371 636 22934 kura koordinē bēgļu atbalsta jautājumu risināšanu Ventspils pilsētā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    krustmateflorence 28.02.2022, 11:49:56

    Kā ir ar vietējiem -nabadzībai pakļautajiem cilvēkiem?
    Palīdzēt bēgļiem vajag, bet arī pa vietejiem nevaidzētu aizmirst.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: