Šobrīd augstas klases sportistu gatavošanās plānus ietekmē pandēmijas izplatība, tomēr daļa sportistu izmanto iespēju piedalīties treniņnometnēm un sacensībās, kur gatavojas sezonas nozīmīgākajiem startiem un Tokijas Olimpiskajām spēlēm.

Treniņnometni Dienvidāfrikā trenera Māra Grīvas vadībā noslēguši mūsu vieglatlēti Jānis Svens Grīva, Māra Grīva, Gundega Grīva un Jānis Leitis, kuri Počefstrūmā piedalījušies ''ACNW Open T&F Meeting'' sacensībās.

Jānis Svens šķēpa mešanā uzvarēja ar 76,73 metriem, bet Gundega sasniedza 48,45m. Māra Grīva tāllēkšanā sasniedza 6,03m. Jānis Leitis aizvadīja savus pirmos šīssezonas startus un 200m viņš veica 22,09 sek., bet tāllēkšanā uzvarēja ar rezultātu 7,30 m.

Treniņnometni Spānijā aizvada šķēpa metējs Rolands Štrobinders, kurš piedalījās tradicionālajās ''Albir Garden Open'' sacensībās mešanu disciplīnās. Rolands sasniedza 76,86m, kas šosezon ir labākais rezultāts Latvijā

Sporta skolas ''Spars'' un Ventspils Olimpiskās vienības sportiste Rūta Kate Lasmane, kura šobrīd studē ASV Floridas Štata universitātē ''North Florida Invitational'' sacensībās Džeksonvilā šoreiz startēja tikai tāllēkšanā un sasniedza – 6,09 m, kas ierindoja viņu piektajā vietā.

Ziemas sezonas gaitā Rūta vairākas reizes laboja savu personisko rekordu trīssoļlēkšanā, un martā kļuva ne tikai par ACC konferences čempioni, bet arī laboja Latvijas valsts rekordu telpās, aizlecot 14,15m, un izcīnīja bronzas medaļu ASV studentu čempionātā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: