Nākamajā otrdienā, 4. maijā, stāsies grozījumi Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas Latvijā paredz aizliegumu uzturlīdzekļu parādniekiem spēlēt azartspēles, interaktīvās azartspēles un piedalīties interaktīvajās izlozēs, pavēstīja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

Viņa skaidroja, ka azartspēļu organizētājiem no 4. maija ir pienākums nodrošināt, lai uzturlīdzekļu parādnieks neatrastos azartspēļu organizēšanas vietās un viņam tiktu liegta piekļuve interaktīvo azartspēļu tīmekļvietnēm.

Azartspēļu organizētāji, veicot visu personu identifikāciju, kuras vēlēsies iekļūt azartspēļu norises vietās klātienē vai tiešsaistē, pārbaudīs, vai tās nav iekļautas Uzturlīdzekļu garantiju fonda iesniedzēju un parādnieku reģistrā.

Pēc Birnes stāstītā, azartspēļu organizatori nepieciešamo informāciju iegūs no Uzturlīdzekļu garantiju fonda iesniedzēju un parādnieku reģistra, izmantojot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas uzturētu, autorizētu datu attēlošanas risinājumu.

Savukārt fonds nodrošina datu nodošanu Inspekcijai, izmantojot valsts informācijas sistēmu savietotāja datu izplatīšanas tīklu saskaņā ar valsts informācijas sistēmu savietotāja lietošanas kārtību.

Plašāka informācija pieejama arī Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas tīmekļvietnē. Informāciju par personas esamību uzturlīdzekļu garantiju fonda parādnieka statusā un aktuālo parāda apmēru var iegūt, izmantojot portālā "Latvija.lv" izvietoto elektronisko pakalpojumu.

Pēc Tieslietu ministrijas sniegtās informācijas, kopējais uzturlīdzekļu nemaksātāju parādsaistības pret valsti uz 2021.gada janvāri pārsniedz 403 miljonus eiro.

Lai sekmētu bērnu interešu tiesības un veicinātu vecāku pienākuma pildīšanu - bērnu nodrošināšanu ar uzturlīdzekļiem, ar likumprojektu tiek plānots noteikt papildu jaunu ierobežojumu uzturlīdzekļu parādniekam, proti aizliegumu spēlēt azartspēļu un izložu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktās azartspēles un interaktīvās azartspēles, kā arī piedalīties interaktīvajās izlozēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: