Atzīmējot Ventspils pilsētas sportistu augstos sasniegumus sportā, kā arī, lai novērtētu treneru un sporta darbinieku, entuziastu ieguldīto darbu aizvadīta ''Gada Atzinība sportā'' balvu pasniegšanas ceremonija, kura šogad notika jau 13. reizi un pasākumā tika godināti labākie sportisti, sporta darbinieki, treneri, sporta aktīvisti.

2020. gadu aizvadīts pandēmijas zīmē, kad bijām spiesti pārkārtot savu darbu, meklēt jaunas sadarbības un sportošanas ceļus, izmainīt plānus par dalību pasaules mēroga sacensībās un Olimpiskajās spēlēs. Ņemot vērā Covic-19 epidemioloģisko situāciju pasniegšanas ceremonija tika organizēta citādā formātā, bet ne mazāk emocionāli un sirsnīgi.

Balvu ieguvēji tika sveikti deviņās nominācijās ''Labākā sportiste'', "Labākais sportists'', ''Labākais treneris'', ''Cerība sportā'', ''Paraugs sportā'', ''Gada labākā komanda sportā'', ''Gada sporta seniors'', ''Mūža ieguldījums sportā'' un ''Ventspilnieku simpātija sportā''.

Astoņās nominācijās uzvarētājus noteica profesionāli jomas pārstāvji - Sporta komisija un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja, bet nominācijā ''Ventspilnieku simpātija sportā'' uzvarētāju noteica tikai un vienīgi iedzīvotāju balsojuma rezultāti.

Atzinības ieguva:

Nominācijā ''Cerība sportā'' balvu ieguva Darja Sopova.

Sporta skolas ''Spars'' vieglatlētikas nodaļas audzēkne. Baltijas U-20 vicečempione augstlēkšanā un bronzas medaļas ieguvēja trīssoļlēkšanā. Latvijas U-20 čempione trīssoļlēkšanā un izpildījusi Eiropas U-20 čempionāta normatīvu. Latvijas pieaugušo izlases dalībniece trīssoļlēkšanā.

Nominācijā ''Paraugs sportā'' balvu ieguva Anželika Šilberga.

Sporta pedagogs ar vairāk nekā 30 gadu stāžu. Ventspils 2. pamatskolas sporta skolotāja, kura lieliski pārzina sporta metodiku, aktīvi rosina skolēnos interesi par sportu un olimpisko kustību, organizē pasākumus ar populāru sportistu iesaisti, kā arī brīvajā laikā pati ir aerobikas trenere. Izglītības pārvaldes sporta skolotāju metodiskās apvienības vadītāja.

Nominācijā ''Gada seniors'' balvu ieguva Ginta Rassa.

Ventspils veterānu sporta kluba dalībniece. Baltijas valstu čempione vieglatlētikā senioriem savā vecuma grupā 200m, 400m un 800m distancēs un Latvijas čempione vieglatlētikā senioriem savā vecuma grupā 400m un 800m distancēs.

Nominācijā ''Mūža ieguldījums'' balvu ieguva Rūta Šauberga.

Airēšanas trenere ar vairāk nekā 50 gadu stāžu. No tiem sporta skolā ''Spars'' aizvadīti teju 20 gadi, kuros sevi ir pierādījusi kā talantīgu, zinošu, prasīgu, radošu pedagogu ar ļoti augstu atbildības sajūtu. Treneres darbības laikā sportisti piedalījušies gan pasaules junioru čempionātā, gan pasaules kausa sacensībās. Treneres audzēkņi ar panākumiem startējuši Latvijas pieaugušo un Latvijas jaunatnes olimpiādēs, audzēkņi iekļauti Latvijas jaunatnes izlases sastāvā. Vada smaiļošanas klubu ''Uz viļņa''.

Nominācijā ''Labākais treneris'' balvu ieguva Juris Petrovičs un Andris Kronbergs.

Sporta skolas ''Spars'' vieglatlētikas nodaļas treneri. Treneru vadībā Rūta Kate Lasmane izcīnīja pirmās vietas trīssoļlēkšanā un tāllēkšanā Latvijas čempionātā. Treneru audzēknes Rūta Kate Lasmane, Darja Sopova un Luīze Dārta Sietiņa Eiropas U-20 vai U-23 čempionāta normatīvus.

Nominācijā ''Labākā sporta komanda'' balvu ieguva Motoklubs ''Rodeo''.

Latvijas klubu vērtējumā 12.reizi kļuva par čempioniem. Kluba sportists Toms Macuks kļuva par Eiropas vicečempionu EMX Open klasē un Latvijas čempionu MX1 klasē.

Nominācijā ''Ventspilnieku simpātija sportā'' balvu ieguva Madara Frēliha.

Garo distanču skrējēja, godalgotu vietu ieguvēja 5 km, 10 km un 42,195 km distancēs, sertificēta vieglatlētikas un fitnesa trenere, un trīs bērnu mamma. Ikdienā vada nodarbības vispārējā fiziskā sagatavotībā un Jaunrades namā vada interešu izglītības pulciņu ''Fitnesa skoliņa'', kurā bērni apgūst kustību prieku un apgūt veselīga dzīvesveida pamatus!

Nominācijā ''Labākais sportists'' balvu ieguva Kārlis Pauls Lasmanis.

Pasaules tūres kopvērtējuma 3x3 basketbolā uzvarētājs un Pasaules 3x3 reitingā šobrīd ieņem 5. vietu. Gatavojas 2021. gada Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram.

Nominācijā ''Labākā sportiste'' balvu ieguva Rūta Kate Lasmane.

Uzvarēja Latvijas čempionātā vieglatlētikā pieaugušajiem trīssoļlēkšanā, ar rezultātu 13.82m un par 25 centimetriem uzlaboja personisko rekordu. Valsts Prezidenta balvā trīssoļlēkšanā izcīnīja 1. vietu, bet tāllēkšanā 3. vietu. Izpildīja Eiropas U-23 čempionāta normatīvu trīssoļlēkšanā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    keda 12.03.2021, 17:29:35

    Lasmaņu ģimene lieli maļači, bet sveicieni noteikti visiem!

  • -3
    Kaudzītes brālis 12.03.2021, 18:02:51

    Patīkami,ka šogad beidzot iztika bez mazā vīreļa dalības apbalvošanā.

  • -14
    keda 12.03.2021, 18:35:55

    Ne tu biji šitajā, ne tajās apbalvošanās, tad kas tev pa problēmu? Mosties un ej gulēt ar domām par viņu? :D Tas ir ārstējams! Varbūt..

  • 0
    Vairus 12.03.2021, 18:46:40

    Sanders ir izaudzinajis Šteinbriku :)

  • 0
    tiešām suns 14.03.2021, 15:09:12

    mums jau visu laiku atgādina par ventspils nesmukumu. viņa piekritēji slavē cilvēku par lielu gudrumu .atvainojiet-tas ir gudrums laikā nemācēt aiziet un nodzīvot vecumdienas skaisti? šaubos .apmēram tā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: