Sestdien, 1. augustā Ventspils Tehnikuma stāvlaukumā jau sesto gadu pēc kārtas notika ''Raita Silarāja kauss 3x3 basketbolā''. Sacensības notika Ventspils pilsētas svētku ietvaros un tajās piedalījās 44 komandas no dažādām Latvijas pilsētām, kuras sacentās piecās dažādās vecuma grupās.

U-11 jauniešu grupā, kurā kopumā startēja astoņas komandas, lielisku turnīru aizvadīja viesi no Ogres, bijušā BK Ventspils spēlētāja Artūra Bērziņa audzēkņi palika nepārspēti visas spēlēs, arī finālā uzvarēja ''Ventspils banda'' komandu ar rezultātu 11:2.

Spēlē par 3. vietu ''Traki smaidīgie'' pašā mača izskaņā izrādījās veiksmīgāki par komandu ''Šprotes'' spēlē uzvarot ar rezultātu 10:9.

U-14 vecumu grupā jaunietēm finālā sacentās divas Ventspils komandas, kurā ar rezultātu 6:5 ''Ķieģeļi'' izrādījās pārākas par ''Trakaas'' komandu. 3. vietu izcīnīja ''Mikimauši'' uzvarot ''Bumbotāji'' komandu.

U-14 jauniešu grupā startēja astoņas komandas, kas tika sadalītas divās apakšgrupās. Finālā savā starpā cīnījās divas komandas no Liepājas, kurā LSSS ar rezultātu 14:5 pieveica komandu ''Lauvas''. 3. vietu izcīnīja ventspilnieki ''Būs labi'' komanda.

U-16 jauniešu grupā startēja sešas komandas no kurām viena bija dāmu komanda ''Friškas''.

Finālā savā starpā spēkiem mērojās divas Ventspils komandas, kurā spraigā un mazrezultatīvā spēlē ar rezultātu 6:3 ''Lemberghini'' pārspēja ''Irish spring green green'' vienību. 3. vietu izcīnīja ''Janex'', kuri spraigā mača galotnē pārspēja ''Vecās čības'' ar rezultātu 11:10.

Open jeb pieaugušo grupā šogad startēja 16 komandas, kuras tika sadalītas četrās apakšgrupās. Turnīrā piedalījās komandas no Skrundas, Jelgavas, Rīgas, Kandavas, Rojas un Ventspils. Turnīrā dalībnieku vidū bija arī Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētāji Kārlis Lasmanis un Roberts Pāže, kuru abu komandas tikās arī finālā. Cīņas izvērtās ļoti spraigas un skatītājiem nelika vilties nedz ceturtdaļfinālā, nedz pusfinālā, nedz arī finālspēles.

Spēlē par 3. vietu viesi no Jelgavas (2017. gada turnīra čempioni komanda ''Armet'') ļoti sīvā cīņā ar rezultātu 11:10 pieveica ''Taverna''. Finālā tikās komanda ''Pacel, pacel, pacel!!!'' ar Robertu Pāži, Kristapu Pļavnieku, Ģirtu Pineti un Matīsu Rožlapu sastāvā pret ''Priecīgus'', kurā spēlēja Kārlis Lasmanis, Artūrs Grīnbergs, Jānis Staķavs un Eduards Ceplis. Skatītājiem lielais fināls nelika vilties, spraigā un emocionālā spēlē ar rezultātu 11:10 pārāki izrādījās

''Pacel, pacel, pacel!!!'' 3x3 basketbolisti, kuri arī virs savas galvas cēla Bucher Municipal darināto ceļojošo kausu.

Pasākuma laikā paralēli turnīram notika arī Bucher Municipal Skills Challenge un trīs punktu metienu konkurss, kā arī dažādas aktivitātes skatītājiem ar iespējām laimēt balvas no pasākuma atbalstītājiem.

Bucher Municipal Skills challenge konkursā uzvaras laurus plūca Adrians Visockis-Rubenis, bet trīs punktu metienu konkursā par uzvarētāju kļuva ventspilnieks un Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Kārlis Lasmanis.

Visi turnīra laikā iegūtie līdzekļi no komandu dalības maksām, kā arī skatītāju ziedojumi tika novirzīti ventspilnieces Elizabetes rehabilitācijai. Turnīra dalībnieki kopā ar skatītājiem saziedoja 955 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: