No 1. augusta kultūras pasākumos varētu mīkstināt distances prasības apmeklētājiem, paredz otrdien Ministru kabinetā iesniegtie Kultūras ministrijas (KM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

KM skaidroja, ka, lai nodrošinātu savlaicīgu izpārdoto pasākumu biļešu maiņu, atsākoties kultūras pasākumu organizatoru, tai skaitā valsts un pašvaldību teātru, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kā arī koncertorganizāciju un privāto pasākumu organizatoru rudens sezonai, ir nepieciešams noteikt jaunu regulējumu distancēšanās pasākumiem, saskaņā ar kuru šāda biļešu maiņa var tikt īstenota.

Pēc konsultācijām ar Veselības ministriju KM izstrādājusi grozījumus noteikumos, ar kuriem rosināts neattiecināt prasības par minimālās platības nodrošināšanu - četri kvadrātmetri - vienai personai uz pasākumiem muzejā, bibliotēkā, kultūras centrā, izstāžu zālē, brīvdabas estrādē, teātra ēkā, koncertzālē, kinoteātrī un šo vietu ārtelpā, kuru laikā apmeklētāji atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Vienlaikus šajos pasākumos blakus sēdvietās varēs atrasties ne vairāk kā divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, un ne vairāk kā četras personas, kas ir vienas mājsaimniecības locekļi.

Tāpat paredzēts, ka starp katrām blakus esošajām - attiecīgi divām vai četrām sēdvietām - tiek nodrošināta viena metra distance vai aizsargbarjera. Pametot sēdvietu, personai būs jāievēro divu metru distancēšanās nosacījumi.

KM piebilda, ka dati par personalizētajām sēdvietām tiks glabāti vienu mēnesi, lai nodrošinātu, ka epidemiologi nepieciešamības gadījumā varētu noskaidrot kontaktpersonas.

Vienlaikus joprojām spēkā saglabāsies prasība nodrošināt nepieciešamos piesardzības pasākumus kultūras norišu laikā.

Valdības pozitīva lēmuma rezultātā noteikumu grozījumi stāsies spēkā 1. augustā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    peace 28.07.2020, 12:49:01

    Vēl jau nu nevajadzētu atvieglot. Pateicoties pārdomātiem ierobežojumiem vīrusu izplatība tiek samazināta

  • -3
    Beshenij Karasj 28.07.2020, 13:46:38

    Sen jau vajadzēja atcelt PILNĪGI visus ierobežojumus !Lai tur vai kā-normāli,ar galvu nevis d..rsu domājošie nekad tos mēslus neievēroja,neievēro un NEIEVĒROS !

  • -1
    reku 28.07.2020, 16:17:33

    Distancēšanās ir laba lieta.To nevajadzētu atcelt nekad.Kāpēc vajadzīga tā spiešanās vienam pie otra?

  • -1
    Latvija pāri visām! 29.07.2020, 09:55:19

    Distancēšanās ir katra paša darīšana.
    Jo uzspiest to ievērot ir praktiski nereāli. Ar to var tikai irsināt publiku kā Maxima veikalos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: