Šovakar Ukrainas galvaspilsētā pēdējo FIBA Eiropas kausa otrā posma spēli aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, cīņā ar vietējo Kyiv Basket noskaidrojot K grupas uzvarētājus.

Abas komandas jau otrā apļa ievadā garantēja vietu ceturtdaļfinālā, bet svarīgi ir šo posmu noslēgt tieši pirmajā vietā. K grupas komandām izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā jāspēlē ar L grupu, kurā pirmās divas vietas garantējuši klubi no Turcijas – Pinar Karsiyaka un Bahcesehir College. To, cik atšķirīgas ir šīs komandas, labi parāda pirmā savstarpējā spēle, kurā Karsiyaka bija pārāka ar 32 punktu pārsvaru. Tāpēc cerīgāks skats uz dzīvi rādītos, ja tikties nāktos ar Turcijas čempionātā 14. (no 16), nevis otrajā vietā esošu komandu. Lai tā notiktu, apakšgrupā jāieņem pirmā vieta, ko neapšaubāmi vēlas abas komandas. Šī vakara cīņa Kijevas Sporta pilī būs īsts finālmačs – kurš uzvar, tas arī ir pirmais.

Spēles tiešraidi varēs vērot ne tikai turnīra Youtube profilā, bet arī Sportacentrs.com TV.

Kijevieši aizraujošā cīņā prata izcīnīt uzvaru Ventspilī 81:78, taču tā mača iznākumam vairs nav nekādas nozīmes. Ventspils basketbolisti uzvarēja abus nākamos mačus, kamēr Kyiv iepriekšējā kārtā viesos ar 74:96 kapitulēja Egis Kormend, tāpēc tagad abām līderēm ir vienāds skaits punktu. Ainara Bagatska komandā ierindā bija atgriezies komandas dzinējs Keisijs Šeferds, kuram pirms mača Ventspilī izoperēja aklo zarnu, taču nepilnās 17 minūtēs viņš guva vien piecus punktus un pieļāva tikpat daudz kļūdu.

Daudz gan netrūka, lai ar zāģi no izbraukuma Nīderlandē atgrieztos arī ventspilnieki, kas ilgu laiku bija zaudētājos pret Landstede Hammers, tomēr prata izraut laimīgu uzvaru. Mača izskaņā Ventspils meta garām no dažādām distancēm, taču prata nosargāt savu grozu, bet īstajā brīdī arī uzsmaidīja veiksme – Mārcis Vītols pēc pamatīgas riņķošanas gar sāncenšu groza tā arī neatrada iespēju piespēlei un bija spiests pats izpildīt traku metienu, un trāpīja. Mājinieki savu iespēju neizmantoja nedz nākamajā uzbrukumā, nedz pēdējā, kad ar tālmetienu pat varēja izraut uzvaru, un Ventspils svinēja panākumu 89:87.

Ukrainā pagājušās nedēļas nogalē risinājās Zvaigžņu spēle, bet pēdējo nacionālā čempionāta maču Kyiv aizvadīja 26. janvāri, vēl pirms došanās uz Ungāriju. Viesos ar 88:83 tika pieveikt Khimik komanda, bet īpaši šajā mačā izcēlās saspēles vadītājs Marks Klasens, kurš atdeva 13 rezultatīvas piespēles. Savukārt Zvaigžņu spēlē izcēlās pieredzējušais Maksims Pustozvonovs, kurš bija labākais tālmetienu konkursā. Eiropas kausā viņš tālmetienus realizē ar 50% precizitāti, tiesa, mačā neizpildot lielu skaitu metienu. Piemēram, Ventspilī no spēles Pustozvonovs meta tikai reizi, turklāt no tuvākas distances, un netrāpīja.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Pipars 05.02.2020, 19:28:21

    https://youtu.be/73iwhUk35TQ
    Tiešraide

  • 0
    Pipars 05.02.2020, 20:49:30

    Uzvara ar 88:80

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: