Futbola kluba Ventspils sastāvu papildinājis brazīliešu pussargs Fabinju, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Ukrainas spēcīgākajā līgā.

23 gadus vecais Fabiu Aleksanders Freitass de Almeida jeb vienkārši Fabinju Ukrainā vispirms pievienojās Harkivas Metalist 1925, taču 1. līgā aizvadīja tikai divas spēles. 2019. gada vasarā Fabinju pārcēlās uz Doņeckas Olimpik un Ukrainas Premjerlīgā aizvadīja 13 spēles, septiņreiz izejot pamatsastāvā. Olimpik 12 komandu konkurencē ieņem devīto vietu.

«Ventspils ir titulēta un meistarīga komanda, kas vienmēr spēlē Eirokausos un cīnās par pašmāju titulu. Bija patīkami uzzināt, ka šeit spēlē brazīlietis Lukašs Villela, kurš man par komandu pastāstīja daudz laba. Uzreiz pamanīju, ka klubā ir nopietna konkurence, savākti spēcīgi un meistarīgi spēlētāji, kluba mājaslapā citēts centra pussargs"

Ventspils trešdien treniņnometnē Turcijā aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, mērojoties spēkiem ar Krievijas čempionāta pirmā posma astoto spēcīgāko komandu Maskavas Dynamo (19 mačos 24 punkti). Turcijā paredzētas vēl trīs spēles, bet sevišķi nopietns pārbaudījums gaidāms jau 9. februārī, kad pretī stāsies Ukrainas čempioni Shakhtar, kas gatavojas ne vien valsts čempionāta turpinājumam, bet arī UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla spēlēm ar Portugāles Benfica. Ukraiņiem tā būs pēdējā pārbaudes spēle Turcijā.

15. februārī Ventspils tiksies ar Baltkrievijas čempionāta spēcīgākās līgas jaunpienācēju Ruh no Brestas, bet pēdējā spēlē 17. februārī pretī nāks Groznijas Akhmat, kas Krievijas Premjerlīgā ar 19 punktiem dala 12.–14. vietu 16 komandu konkurencē.

Turcijā Ventspils trenēsies līdz 18. februārim, jaunās sezonas pirmo oficiālo maču aizvadīs 15. martā, viesojoties pie RFS.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Zyklon B 03.02.2020, 17:10:12

    https://vk.com/id95058857

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: