Š.g. 31. janvārī Ventspils Sociālajā dienestā noslēdzās pilsētas domes finansētā pabalstu izmaksa Ziemassvētkos, tos saņēma vairākas iedzīvotāju grupas.

Laikā no pagājušā gada 2. decembra līdz šī gada 31. janvārim Ziemassvētku pabalstu saņēma 7004 Ventspilī deklarētie iedzīvotāji, un šim mērķim tika novirzīti 299 tūkst. eiro pašvaldības budžeta līdzekļu.

Ziemassvētku pabalstam varēja pieteikties pilsētā deklarētie pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas) nepārsniedz 365 eiro, bērni ar invaliditāti, bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kā arī bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Pensionāri un personas ar invaliditāti, bērni ar invaliditāti, bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni saņēma pabalstu 43 eiro apmērā. Iedzīvotājiem bija iespēja šo materiālo atbalstu saņemt dažādos veidos: skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs, ar pārskaitījumu uz bankas kontu vai ar piegādi mājās tām personām, kurām veselības problēmu dēļ ir apgrūtināta pārvietošanās ārpus mājas.

Laikā no 2. decembra līdz 31. janvārim pabalstu 43 eiro apmērā saņēma 6843 personas, kam tika izlietoti 294 tūkst. eiro pašvaldības budžeta līdzekļu:

  • Ventspilī deklarētie pensionāri un personas ar invaliditāti – 6669 personas;

  • ģimenes, kuras audzina bērnus ar invaliditāti – 116 personas;

  • bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni – 58 personas.

Toties trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes ar bērniem pabalstu Ziemassvētkos iepirkumu kartes veidā 30 eiro apmērā par katru nepilngadīgu bērnu varēja saņemt no 2. decembra līdz 27. decembrim. Kopumā šis pabalsta tika izmaksāts 161 reizi, izlietojot 4,8 tūkst. eiro pašvaldības budžeta līdzekļu.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt Ventspils Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10, tālr. 63601210, vai Ventspils Sociālā dienesta Pārventas filiālē, Talsu ielā 39, tālr. 63663001, kā arī interneta mājaslapā https://www.ventspils.lv un sociālajā tīklā facebook.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kriska 13.02.2020, 11:01:46

    Cik vispār pensionāru Ventspilī? Ja pabalstus saņema 6669 , un ja vel tik pat kuri nesaņem pabalstu (Ventspilī vislielākas pensijas) , tad kopumā ap 13400 .Sanāk , ka viena trešdaļa Ventspils iedzīvotāju ir pensionāri. Pilsēta ar skumjo rītdienu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: