Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 4:1 pieveica Virslīgas debitantus Tukumu 2000.

Abas komandas uz maču bija savākušas krietnu pulciņu pārbaudāmo spēlētāju – tukumniekiem pamatsastāvā bija četri tādi spēlētāji, bet ventspilnieki izmantoja pat septiņus. Ventspilij no pagājušās sezonas sastāva maču sāka Abdulahi Alfa, Rašids Obuobi, kā arī dublieri Robins Kokarītis un Abdula Džanajevs. Toties starp pārbaudāmajiem spēlētājiem bija gruzīnu pussargs Giorgi Eristavi, kurš pirms dažām sezonām spēlēja FK Liepāja sastāvā.

Mača pirmo puslaiku krietni labāk aizvadīja mājinieki, kas turklāt arī ļoti ātri guva divus vārtus – sestajā minūtē pretuzbrukumā rezultātu ar labu sitienu no paasa leņķa atklāja Francijas uzbrucējs Kriss Marlons Ondongs Mda, bet jau divas minūtes vēlāk standartsituācijas izspēle beidzās ar precīzu sitienu no burzmas, kas padevās nigērietim Karimam Kazīmam. Ventspils turpināja uzbrukt vairāk un bīstamāk, bet mājinieku vārtsargs Dele, kuram ir iespēja kļūt par pirmo tumšādaino vārtsargu Virslīgā, tika patraucēts vien puslaika beigās.

Otrajā puslaikā abas komandas veica lielu skaitu maiņu, piemēram, Tukuma vārtos stājās Ivans Baturins, kurš vairākas sezonas pavadīja Ventspils sistēmā, pagājušās sezonā kādu laiku bija arī komandas pirmais numurus. Labāk maču atsāka viesi, kas drīz vien arī atguva vienus vārtus – pēc stūra sitiena ar galvu ļoti precīzi sita Kristers Eduards Švāns. Ventspils atbildēja ar 2017. gada Virslīgas labākā futbolista un labākā vārtu guvēja pirmajiem vārtiem jaunajā komandā. Pretuzbrukumu ar strauju reidu uzsāka uz maiņu nākušais Eduards Tīdenbergs, bet Jevgeņijs Kozlovs, kurš tāpat laukumā devās vien otrajā puslaikā, atradās īstajā vietā un laikā, raidot vārtos aizsarga pirms tam atvairīto bumbu.

Arī ventspilnieku ceturtajā vārtu guvumā lieli nopelni Tīdenbergam, kurš teicami izpildīja soda sitienu, raidot bumbu soda laukuma vidū, kur to ar vienu pieskārienu vārtos iegrieza Kaspars Kokins. Mājiniekiem bija vēl vismaz divas iespējas izcelties, bet savu meistarību lika lietā Baturins, neļaujot Ventspilij izcelties vēlreiz, bet jāpiebilst, ka vienā epizodē komandu glāba arī Dele. Kopumā otrajā puslaikā cīņa bija krietni vien līdzīgāka, tomēr mājinieku uzvara bija likumsakarīgs iznākums.

Jau 31. janvāri Ventspils dosies uz treniņnometni Turcijā, kur arī paredzētas vairākas pārbaudes spēles un pamatīgs darbs sastāva komplektēšanā. Jaunais galvenais treneris Viorels Frunza vēlās no Turcijas atgriezties jau ar par procentiem 90 skaidru sastāvu.

Ventspils – Tukums 4:1 (2:0)
Ventspils: Dele, Sahnevičs, Rehviašvili, Luizs Fernando, Eristavi, Ondongs Mba, Kazīms (visi pārbaudāmie) Kokarītis, Alfa, Obuobi, Džanajevs,
Uz maiņu izgāja: Kozlovs, Tīdenbergs, Ļitvinskis, Palavandišvili, Dusalijevs, Kokins, Bite, Neilands, Tālbergs.
Ventspils vārti: 1:0 Ondongs Mba (6'), 2:0 Kazīms (8i), 3:1 Kozlovs (61'), 4:1 Kokins (79')

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: